Wat genieten wij hier toch van Nijntje Pluis

We schreven al wat vaker over Nijntje Pluis (hier over het Dick Bruna Huis en hier over de film) en dat zullen we ook nog wel wat vaker gaan doen, want Nijntje is bij ons in huis nog steeds een hit.

Mijn favoriete items

We hebben bij de geboorte van Eva een muursticker laten maken met de tekst uit mijn favoriete boekje ‘Nijntje aan zee’. Liza’s bed staat toevallig op hetzelfde plekje onder het schuine dak, we konden de tekst dus laten staan. Alleen missen we de i, maar die verzin ik er wel bij.
Wat ook niet weg is geweest, is het canvasdoek dat ik destijds heb gemaakt van plaatjes uit oude Nijntje boekjes. Eva kende hierdoor al snel de dierengeluiden en de kleuren. Ik baal nog steeds dat ik het digitale bestand kwijt ben, had er graag nog wat vriendinnen blij mee gemaakt.
Waar ik ook erg blij mee ben is onze enorme stapel boekjes van Nijntje (op de foto slechts een klein deel) met de gebruikssporen van ons vroeger erin. Zo zijn er in een aantal boekjes gekrast en staat er bijna in ieder boekje de naam van een van ons vieren. Zo leuk!
nijntje

Helaas werd gisteren bekend gemaakt dat Dick Bruna is definitief gestopt met tekenen. Jammer, maar als je 86 bent, dan vind ik het meer dan prima. Bedankt Dick Bruna! Voor de mooie herinneringen van toen en nu!

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

3 Comments

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: