Afgelopen week vertelde mijn zus dat ze op haar werk aan het pielen was met een elastiekje en toen ineens een ‘theekopje’ had gemaakt. De jongere collega’s keken haar aan alsof ze water zagen branden. Ik was met stomheid geslagen, zo oud zijn we toch nog niet? Ik kan me nog wel dagen herinneren dat we alleen maar met een touwtje aan het rommelen waren en de leukste creaties maakten. Sanne noemde het al Loomen 1.0 🙂 Dat theekopje lukte eigenlijk wel direct, de parachute en de Eiffeltoren lukte gewoon niet meer. Hoe we het ook probeerden, we wisten niet meer hoe het moest.

Maar Youtube brengt zoals altijd weer uitkomst! Ik kwam het kanaal tegen van MomsMinivan Dit kanaal laat stap voor stap het maken van bepaalde kinderspelletjes zien, zo ook het knopen van het theekopje, parachute, Eiffeltoren, (jacobs) ladder, een visfuik. Ik was zo een avond bezig met een touwtje. De truc is wel om je touw lang genoeg te maken: 2,5 keer om je arm is genoeg lang zat.

Zo maak je een parachute of een heksenbezem

Zo maak een ladder

Zo maak je een hangmat

De foto’s van mijn creaties zijn mislukt, zoals je kunt zien hieronder, maar een plezier heb ik wel gehad. 🙂
touw

Ik ben benieuwd of je dit gepiel met een touwtje nog kent!

You May Also Like

5 comments

Reply

Jazeker!! (Ben 32…) Ik doe nu nog weleens die waarbij het touwtje vast om de vingers lijkt te zitten, maar die je er dan zo tussenuit kunt trekken… Vindt E (van net 4) erg leuk!

Reply

Haha ja errug leuk! Zo zijn wij laatst bezig geweest met ‘elastieken’.. Weet je wel, tussen 2 stoelen in…..

Reply

Ohja, doe het alleen nooit. Hoop het straks mijn dochter te kunnen leren.

Reply

Jazeker, dit heb ik altijd veel gedaan! En ik ben 26, dus misschien dat de leeftijden onder mij het niet kennen dan 😉

Reply

Ik ben 19 en ken het ook nog van vroeger! Dus denk dat je zus haar collega´s gewoon iets gemist hebben vroeger 😉

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.