Ons huis staat te koop: wonen in het dorp Pernis | inmiddels verkocht |

In de serie ‘ons huis staat te koop’, vertel ik vandaag graag meer over het Pernis. Maar voordat ik dat doe, wil ik jullie weer uitgebreid bedanken. Ik dacht dat het aantal bezoekers  vorige week niet hoger kon, dat kon dus wel. Mijn dank is wederom enorm groot! Delen jullie vandaag weer mee? Ooit moet die kijker en koper toch komen?

Benieuwd naar de eerdere delen? Bekijk ze hier:
Ons huis staat te koop
Ons huis staat te koop: even binnenkijken

Pernis, Pernis? Is dat niet bij de Shell?

Voor niet-Pernissers is het bijna niet voor te stellen dat je vlakbij de Shell gaat wonen. Toch kunnen wij uit eigen ervaring vertellen dat juist in Pernis de overlast van deze industrie niet groot is. Pernis is vooral een hele fijne plek om te wonen. Je voelt je snel thuis in het dorp. En hoewel Pernis een supermarkt, apotheek, drogisterij, slijterij, bakker, slager, cadeauzaak, sportschool en een tweetal bloemisten rijk is, ben je in no-time in Rotterdam, Spijkenisse of het kleinere, maar zeker fijne, Hoogvliet. En heb je geen auto, ook geen probleem; Pernis heeft zijn eigen metrostation.

Het fijne van Pernis is dat het een dorp binnen de havens en de stad Rotterdam is. Aan de randen van het dorp heb je veel groen en bij de Maas is er altijd wat te zien. Het vele groen maakt het ideaal voor kinderen om op te groeien. Er zijn volop speelplekken, er is een manege, de voetbal, de tennis. Buiten spelen en buiten zijn, wordt in Pernis hierdoor erg gemakkelijk gemaakt. Voor ons was er niks mooiers dan wandelen of sporten langs de Maas. Het uitzicht op de grote stad Rotterdam en de fantastische (cruise)schepen die langs varen.

Met de kinderen zaten we vaak in de speeltuin, fietsten we even met ons oude brood naar de hertjes of de kinderboerderij of gingen we bootjes kijken. Pernis is dus een heerlijke plek om zelf te wonen, maar zeker ook om je kinderen in op te laten groeien.

Ons huis op Funda: Labrijnstraat 10 in Pernis

Hieronder een kleine impressie…
pernis

Filed under Pernis, Persoonlijk
Tagged , , , , ,
[prisna-google-website-translator]
%d bloggers liken dit: