Neem een knijpzakje met fruit mee op avontuur

Neem een knijpzakje met fruit mee op avontuur

Van sommige dingen baal ik dat ik er nooit eerder mee in aanraking ben gekomen. Fruitzakjes om zelf te vullen bijvoorbeeld. Bij Eva heb ik zoveel fruitzakjes gebruikt, het heeft me echt handenvol geld gekost. Gelukkig is dat vanaf nu niet meer nodig. Met de hervulbare (en goed sluitbare) krijpzakjes van NomNomKids.nl maak je keer op keer zelf vruchtenpuree (of babyvoeding). Ik kreeg er vier om te testen en dat deed ik. En hoe! PS. Check de winactie onderaan!

Laat het avontuur beginnen!

Het was een heel avontuur afgelopen weekend om de fruitzakjes te vullen en ze op te smikkelen. Als eerste moesten we natuurlijk fruit hebben om erin te doen. Al een tijdje wilden wij op zaterdag aardbeien plukken, afgelopen zaterdag moest het er dan maar echt van komen. De knijpzakjes waren een goede reden.

Want dat vinden wij leuk. Gewoon met een emmertje het land op gaan en maar plukken. Liza plukte voornamelijk voor zichzelf, maar Eva was er erg gedreven in. Ze zocht en vond de lekkerste rode aardbeien. Perfect om in de puree te verwerken!

aadbeienpluk

Het vullen van het knijpzakje met fruit!

Om de fruitzakjes van NomNomKids te vullen, moet je in eerste instantie goed opletten of leren van mijn fouten. Ik pureerde een banaan en een aantal lekkere aardbeien. Niet tot sap, maar tot moes. Op de bijgeleverde flyers staat ook precies hoe je het moet doen en tot welke grootte je kunt gaan (anders kun je het er niet meer uitzuigen). Nadat ik alles gepureerd had, opende ik de zakjes. De zakjes hebben aan de zijkant een grote opening om te vullen. Hoewel er een enorm goede uitleg bij staat, ben ik natuurlijk weer veel te snel van start gegaan. Leer jij van mijn leermomenten?

  • Leermoment 1: doe de dop erop als je de zakjes vult
  • Leermoment 2: er staat aan de achterkant tot hoever je de zakjes kunt vullen

Het sluiten van de zakjes ging prima en ik zette ze naderhand in de koelkast, maar je kunt ze ook in de diepvries bewaren. Handig!
nomnomkids

Op naar de berg!

Nu moet ik natuurlijk altijd wel een doel hebben om in de keuken te staan. Dus naast dat ik de fruitzakjes op zaterdagavond maakte, had ik ook lekker een bananenbrood gemaakt. Zondagochtend zou het namelijk mooi weer worden en we zouden een poging doen om richting (het uitzicht op) het Alpenmassief te lopen. Al eerder hebben we deze grote witte bergen gezien, maar absoluut niet in de gaten gehad waar we naar keken. Op zondag zouden we daarom weer een poging wagen. Met Eva is het vaak niet meer dan een poging doen, of ze loopt wel of ze loopt niet.

Een avontuur tussen de koeien

Het pad dat we de laatste keer namen, was ineens bezet! Bezet door een tiental koeien. Nu ben ik wel wat doortastender geworden sinds ik hier woon, maar ik ben op mijn hoede voor koeien. Daarbij kwamen er nog mensen bij ons staan, die doodsbang waren als we met ze mee zouden lopen. “Er stond in de krant dat een moederkoe een hond had doodgemaakt tijdens zo’n wandeling.” Op het moment dat we echter besloten om om te keren, kwam de boerin aangelopen. Ze jaagde de koeien weg en liep een stuk mee. Eva was niet zo snel en dus liep ik op een gegeven moment goed achterop. Voor me zag ik een halfdolle koe die het op onze hond gemunt had. Steeds maar weer liep hij, nee zij, Mello op te jagen. Die arme hond vond het echt niet tof. Ik ook niet. Eva rende, gilde en sprong en ik was steeds maar weer bang dat er een koe dol zou worden en die poten naar achter uit zou slaan. Ondertussen zat mijn kleine koeienfluisteraar op mijn rug te genieten.
Wat een spanning. Ik was serieus blij toen we weer aan de andere kant van het hek waren. Doodsbang voor de terugweg, die we zonder boerin zouden afleggen.
koeien

Tijd voor wat lekkers!

We liepen daarna nog een eindje omhoog en bij het tweede weiland vol nieuwsgierige koeien, hielden we het voor gezien. Inmiddels begon het weer te betrekken en was het Alpenmassief niet eens meer te zien. Eva had honger, Liza wilde uit de draagzak en wij wilden ook even lekker zitten. Dus dat deden we. De fruitzakjes en het bananenbrood kwam uit de tas en het was heerlijk! De dames aten allebei twee zakjes op en nog een groot stuk bananenbrood. Het leukste was natuurlijk in het zakje blazen om de brullende leeuw te zoeken. smikkelen

De terugweg verliep gelukkig wat rustiger tussen de koeien. Oh, ik vond het echt doodeng. Voorlopig maar even een andere berg zoeken om te wandelen, maar dat zal wel moeilijk worden hier in Zwitserland. Volgens mij is iedere alp, zoals ze dat hier noemen, bezet in de zomermaanden!

Winactie Knijpzakjes

De knijpzakjes koop je hier, maar je kunt ze ook winnen! Wil jij ook zo’n fijne set van 4 fijne herbruikbare en hervulbare knijpzakjes winnen? Laat dan je reactie (met geldig e-mailadres) hieronder achter! Volgende week krijgt de winnaar een e-mail.