Liza heeft haar been gebroken, wie heeft tips?

Zondag veranderde ons dagje uit in een klein drama. Liza kwam verkeerd uit een glijbaan en brak daarbij haar onderbeen. Ik had gelijk door dat het niet goed zat en we gingen dan ook zo snel mogelijk richting het kinderziekenhuis om het na te laten kijken. Daar bleek, na twee uur wachten, dat haar onderbeen een spiraalbreuk heeft. Om haar knie te ontlasten is ervoor gekozen om haar hele been, dus vanaf boven, in het gips te zetten. Het arme kind heeft de pech dat ze nu vier weken niet mag lopen erop, niet in bad kan en niet mag zwemmen. Net nu we een vakantie met express groot zwembad voor de meiden hebben geregeld in deze periode. 

Maar, we hebben ermee te dealen! Liza is dapper en vrolijk. Wanneer ze pijn heeft, bijt ze op haar vinger en gaat ze er eventjes doorheen totdat de pijn weer voorbij is. Zo stoer! Ze baalt wel dat ze niet veel kan, al ziet ze de voordelen ook wel (iPad!). Ik ben daarentegen als de dood dat er iemand tegen dat beentje aanknalt. Maar tot nu toe ben ik degene die tegen het beentje aan is gekomen en heeft ze me het ook niet kwalijk genomen šŸ˜‰ 

Tips gevraagd

Ik ben trots op hoe ze het doet. Heel trots, maar kan nog wel wat praktische tips gebruiken! 

Wie heeft er goede tips bij een gebroken been. Hoe kan je makkelijk voortbewegen, wat zijn goede spelletjes, wat zijn de handige trucjes en ga zo maar door! Ik wil ze weten zodat we deze vier weken gemakkelijk doorrollen! 

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geƫmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

7 Comments

 • Karin

  25 april 2017 at 07:05

  Onze Anne brak op die leeftijd haar scheenbeentje. Ook zij moest 4 weken in het gips (1 week echt zwaar gips, daarna 3 weken ROZE loopgips).
  Wij leende voor die periode een kinderrolstoel. Binnen enkele dagen had ze zelf prima door hoe ze daarmee vooruit kwam.
  Voor het douchen investeerde we in een goede douchehoes. In Nederland te verkrijgen bij thuiszorg winkels. Die sloot echt goed af. Ik denk niet dat ze er echt mee zou kunnen zwemmen, maar wel lekker poedelen aan de rand is misschien wel een optie?!?
  Eenmaal met loopgips was Anne al niet meer te stoppen.Ik heb foto’s van haar in de zandbak (met pedaalemmerzak om haar gips) en op de schommel.
  Het lastigste was dat ze een stukje zelfstandigheid kwijt was. Altijd weer samen naar de toilet en haar de trap op tillen.
  Tip: Neem bij een eventuele gipswissel een koptelefoon mee. Die kreeg Anne op in het ziekenhuis. Tegen het geluid van de zaag. Hielp goed.
  En ik gaf haar een uur voor de gipswissel de maximale hoeveelheid PCM. Voor het geval dat.

  En Anne heeft in die weken heel vaak in stickerboeken zitten plakken. Van die boeken waar ‘scenes’ op de bladzijden staan, waar je dan thema stickers in kan plakken. Ze had er 1 van de manege en 1 van de dierentuin.

  Na de 4 weken gips, heeft Anne kort fysio gehad omdat ze een beetje een vreemd looppatroon had aangeleerd. Lang leve 3 zijn…. Binnen een week of 4 was er niks meer van te merken.

  Succes met jullie kleine stuntpiloot.

  Beantwoorden

Laat hier je reactie achter

%d bloggers liken dit: