Kleuren voor volwassenen, heerlijk of frustrerend?

Kleuren voor Volwassenen is helemaal hip en sinds Eva het steeds leuker vindt om te kleuren en dat het liefste samen met mij doet, ben ik er ook aan begonnen. Kleuren is een heerlijke ontspannende bezigheid, waarbij je even helemaal tot rust komt… Tot zover het reclamepraatje, want eigenlijk ben ik steeds behoorlijk gefrustreerd. Ik krijg de juiste flow maar niet te pakken. De stiften heb ik de deur uit gedaan omdat het erg lelijk werd. Een aantal pagina’s heb ik uit het boek gescheurd omdat ze afschuwelijk waren geworden. Ik weet maar niet welke kleuren ik moet pakken en hoe ik er een mooi geheel van maak. En als ik dan eindelijk een keertje tevreden ben, dan moet ik het wel weer ergens verpesten waardoor de kleurplaat uiteindelijk weer niet mooi is.

Ik ben op Pinterest gaan kijken en de kleurplaten die ik daar vond, waren wel mooi, maar niet fan-tas-tisch. Ik zag alleen andere kleurplaten, die ik graag ook wil inkleuren. In mijn hoofd is het altijd zo mooi, maar eenmaal op papier is het een leuke poging 🙂

Dus mijn vraag aan jou: hoe kies je de kleuren uit die je gebruikt bij je kleurplaat?

En dan wil je wel zien hoe mijn kleurplaten zijn geworden zeker? Nou vooruit. Niet te kritisch zijn hoor… 🙂

kleuren-voor-volwassenen-lovethat

Via Bol.com vindt je veel kleurboeken! Ik gebruik inmiddels Qualitätsbuntstifte van LEON, gekocht bij de Aldi.

22 Comments

 • 4 februari 2015 at 08:33 — Reply

  Ik vind het kleuren heel rustgevend en pak eigenlijk altijd random kleurtjes en beslis dan of het wel lijkt haha!

  • Marlieke (Author)
   5 februari 2015 at 15:44 — Reply

   Ik heb eerlijk gezegd ook heel vaak wat beters te doen… Maar als ik me er eenmaal toe zet, dan kan ik ook niet mer stoppen.

 • Juliet
  4 februari 2015 at 08:41 — Reply

  Die pauw is echt heel mooi geworden, wow. De kleuren die ik zelf kies, zijn vaak ook heel fleurig. Het vloekende rood met roze bijvoorbeeld. Hangt wel samen met hoe je je voelt denk ik. Die groenige boom van jou straalt bepaalde rust en vredigheid uit. Misschien toen ook het geval?!

  • Marlieke (Author)
   5 februari 2015 at 15:42 — Reply

   Misschien is dat inderdaad ook wel het geval, hoewel Eva mij ook vaak aangeeft welke kleuren ik moet gebruiken. Ze wilde graag een ‘Frozen’ boom en een regenboog pauw!

 • 4 februari 2015 at 09:39 — Reply

  Wauw ze zijn mooi! Zie er veel langskomen met stift, jij bent een van de weinigen met potlood. Misschien kun je nog iets meer met contrasterende kleuren werken. Dus paars tegenover geel en rood tegenover groen enzo. Maar verder prachtig hoor!

  • Marlieke (Author)
   5 februari 2015 at 15:41 — Reply

   Dat ga ik eens proberen. Is wel een goede 🙂

 • Debbie
  4 februari 2015 at 13:04 — Reply

  Ik vind ze erg mooi… Het geeft mij ook rust, heb nu eindelijk de stiften gekocht die ik wilde en ga straks lekker aan de slag ermee. Ik kies ook gewoon random kleurtjes die ik op dat moment gewoon mooi vind. Maar heb nu gelukkig meer kleuren dus meer keuze.

  • Marlieke (Author)
   5 februari 2015 at 15:38 — Reply

   Ik ben benieuwd naar wat je ervan maakt! Kleurde je hiervoor ook met stiften of met potlood?

 • bampraat
  4 februari 2015 at 16:33 — Reply

  Voor mij gaat het vooral om de ontspanning, even mijn gedachten verzetten.
  Maar als ik dan bezig ben en het verpest dan hoor je mij ook wel vloeken. Ben dus toch wel perfectionistisch. Ik ben heel erg van mooie kleurencombi’s. Daarom val ik soms in dezelfde.
  Ik vind jouw kleurplaten prachtig!
  Ik gebruik nog weinig potlood, ik gebruik veel stabilostiften. Zowel dikke als dunne punt.

  • Marlieke (Author)
   5 februari 2015 at 15:36 — Reply

   Ontspanning is leuk, maar ik maak net als jij ook graag wat moois 🙂

 • 4 februari 2015 at 17:24 — Reply

  Ik ben er nog niet aan begonnen!
  Kleur hier af en toe mee met de meiden, maar ja, dat zijn dan kinderkleurplaten!
  Vind die van jou mooi hoor!

  • Marlieke (Author)
   5 februari 2015 at 15:34 — Reply

   Als je voor de meiden een kleurplaat print, dan moet je voor de gein voor jezelf ook een kleurplaat voor volwassenen printen. Maakt het kleuren echt wel leuker. Ik heb een aantal kleurplaten op de Pinterest pagina gezet.

 • 4 februari 2015 at 19:03 — Reply

  Ik vind ze hartstikke mooi!

  • Marlieke (Author)
   5 februari 2015 at 15:33 — Reply

   Dank je wel! *begint langzaam toch wat trotser te worden 🙂

 • 4 februari 2015 at 19:05 — Reply

  Prachtig, de pauw! <3

  • Marlieke (Author)
   5 februari 2015 at 15:32 — Reply

   Thanks!! :)) Oke, na al die reacties blijkt dat ik misschien een beetje overdrijf!

 • 4 februari 2015 at 19:31 — Reply

  Ik ben gek op dit soort boeken en kleur veel met stift. Maar vind jou werkjes met potlood juist super mooi geworden. Vooral die pauw springt er tussenuit.

  • Marlieke (Author)
   5 februari 2015 at 15:31 — Reply

   Die vind ik ook wel mooi hoor, maar had die ook wel anders in gedachten. Met stift kleuren was niks voor mij helaas. Welke stiften gebruik jij?

 • 4 februari 2015 at 21:28 — Reply

  Bij mij wordt het altijd net een ontplofte regenboog. Ik kan me niet beperken tot maximaal vijf kleuren. Ik zie veel mensen met markers werken, dan ziet het eruit alsof het gedrukt is. Iets wat met potlood volgens mij onmogelijk is.

  • Marlieke (Author)
   5 februari 2015 at 15:30 — Reply

   Dat vind ik ook mooi, maar dat wordt echt lelijk bij me. Ik vind nu de potloden fijn werken. Beperken met een aantal kleuren is de oplossing… Hahaha Ik ben wel benieuwd naar jou ontplofte regenboog 🙂

 • 17 februari 2015 at 19:45 — Reply

  Wauw, super mooi! Vooral die laatste. Hoe kan jij nou niet tevreden zijn?!

  • Marlieke (Author)
   18 februari 2015 at 08:51 — Reply

   Ahh dank je wel… Het kan in ieder geval altijd wat mooier 🙂

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: