Handlettering… Een nieuwe hobby!

Voor wie zich afvraagt wat ik de afgelopen week heb gedaan, ik heb een nieuwe hobby! Handlettering! Ja, het op een mooie manier tekenen van letters en woorden. Niet op de computer, maar gewoon met pen en schrift. Het is een kunst als je dit kan en hoewel het er makkelijk uitziet, dat is het in het begin echt niet. Het is juist supermoeilijk. Creatief ben ik wel, maar zo creatief nog echt niet. Ik neem je vandaag mee in de eerste dagen van mijn nieuwe hobby.

Handlettering

Al een tijdje kijk ik op Instagram naar verschillende dames die teksten zo mooi op papier zetten. Zou ik dat ook ooit kunnen? Als je het niet probeert, dan weet je het nooit. Niet dat ik het probeerde, want het leek me veel te moeilijk. Totdat ik afgelopen zondag op Facebook de challenge van @marijketekent tegenkwam. Samen met nog veel meer beginnelingen besloten we de uitdaging aan te gaan.

We besloten te beginnen bij dag 3, 3 oktober. De Dutchlettering Challenge van @Marijketekent geeft je iedere dag een quote in zowel Nederlands als Engels waarmee je creatief aan de slag kunt gaan. Geen restricties, gewoon doen en het resultaat (als je dat wilt) deel je via instagram met anderen. Geef de hashtag #dutchlettering mee en iedereen kan jouw resultaat bewonderen. Spannend hoor.

Beginnen is moeilijk, maar delen nog moeilijker!

De eerste opdracht was ‘Goed gedaan | Good job’. Mijn tekening was wel oké, maar als ik er nu op terug kijk is het niet echt handlettering. Ik heb lang getwijfeld of ik mijn creatie zou delen op instagram. Het voelde echt als met de billen bloot gaan. Ik deed het toch en thank god, de reacties waren leuk! 

Al zorgde dat ervoor dat ik eigenlijk nog beter mijn best wilde doen. Ik wil niet onder doen voor anderen die dit al weken, maanden, zo niet al jaren doen. Goed, ik snap natuurlijk ook wel dat het heel veel oefenen is om tot dat niveau te komen. 

Mijn eerste probeersel afgelopen maandag

Mijn eerste probeersel afgelopen maandag


Good things take time. Hier teken ik echt nog

Good things take time. Hier teken ik echt nog


Toen ik net het boek had, oefende ik met dezelfde tekst. Al vond ik de tekening met de klok leuker.

Toen ik net het boek had, oefende ik met dezelfde tekst. Al vond ik de tekening met de klok leuker.


Nog een tekening. Deze verving ik later. Want dit is eigenlijk geen handlettering

Nog een tekening. Deze verving ik later. Want dit is eigenlijk geen handlettering


Al zie ik hier al wel weer heel veel verbeterpunten... Ooit komt het goed!

Al zie ik hier al wel weer heel veel verbeterpunten… Ooit komt het goed!


Keep it simple. Nou ik weet niet hoe moeilijk ik deze tekst vond. Maar ik vind hem wel krachtig eigenlijk...

Keep it simple. Nou ik weet niet hoe moeilijk ik deze tekst vond. Maar ik vind hem wel krachtig eigenlijk…

Handlettering doe je zo!

boek-handlettering-doe-je-zo-paperfuel Daarom kocht ik via Bol.com het boek Handlettering doe je zo! van Karin Luttenberg van Paperfuel. Een boek dat stiekem al even op mijn verlanglijstje stond om ooit eens te kopen. Ooit, werd heel snel direct. Want naast dat je het papieren boek kunt kopen (zelfs met heel veel extra’s), is het boek zeer voordelig (5 euro!) te koop als E-book.

En nu ben ik aan het oefenen met dit boek op de pc voor mijn snufferd. En ik vind het tekenen nog lastiger dan zonder boek. Toen deed ik maar wat en nu moet ik me eigenlijk houden aan hoe het ‘moet’ en hoe het gaat. 

Ik kocht zelfs wat andere stiften. Al deden de stiften uit de kleurdoos van Eva het ook eigenlijk prima. Misschien wel beter. Want door de verschillende diktes van de stiften die ik nu heb gekocht, maak ik ook veel meer fouten heb ik het idee. Ik ben er nog lang niet, dat blijkt wel!
Wil je op de hoogte blijven van mijn vorderingen? Volg dan mijn uitspattingen op instagram!

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

7 Comments

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: