Cake uit de magnetron: de mug cake

Ik moest er stiekem wel een grens voor over. Een cake bakken in de magnetron. De Mug Cake dus. In mijn ogen klinkt dat klef en ook helemaal niet zo heel erg lekker. Maar nieuwsgierig als ik ben, wilde ik het toch proberen. Van Cupkes, weet je nog van dit artikel, kreeg ik twee verpakkingen om mugcakes te maken.  Muddycakes of Speculaascake. Het werd vandaag die laatste.

Is een mug cake maken makkelijk?

Mug CakeEva en ik kozen voor de Mug Cake Mix Speculaas. Stiekem vind ik nieuwe dingen altijd onwijs spannend om te maken. Vooral als ik er toch echt trek in heb (lees: het was ijskoud buiten en we hadden wel iets lekker verdiend). Zoals de verpakking aan gaf vulde ik 4 mokken tot ongeveer de helft met de mix. Een extra tip was om er een nog een lik nutella aan toe te voegen, dat laat ik me geen twee keer zeggen.
Mug CakeToen ik eenmaal de mokken gevuld had, moesten er 5 eetlepels water aan toegevoegd worden. Daarna vermeng je het. Dat deed ik bij de eerste mok niet en dan mislukt het. Zonde. Na het goed mengen van het water, je lik nutella en de vulling, zet je je mok zo’n 80 seconden op 900 Watt in de magnetron. Onze magnetron heeft een afwijking, ik deed het daarom 90 seconden op 1000 Watt.

En? Lekker?

Verrukkelijk! Zie je het voor je. Een enorme Blond-mok vol met een warme donkere speculaas-chocolade cake overgoten met poedersuiker. Beter wordt het niet. Maar dan ook echt niet. Mug Cake

Deze mug cake mix koop je op Cupkes.nl en dan kan je gelijk haar eigen servies erbij kopen.

 

Mug Cake
Mug Cake

9 Comments

 • 21 januari 2016 at 11:08 — Reply

  Ziet er echt lekker uit! Ga ik ook eens proberen.

 • 21 januari 2016 at 20:47 — Reply

  Wat ziet dat er goed uit, lekker!

 • 21 januari 2016 at 21:57 — Reply

  Oh jammie! Wat ziet dat er lekker uit! Ik zou alleen NOOIT mijn blond in de magnetron doen hahaha!

  • Marlieke (Author)
   21 januari 2016 at 21:58 — Reply

   Nee?? Waarom niet? Kunnen ze daar biet tegen? Ik mik overigens alles in de magnetron! Hahaha

   • 21 januari 2016 at 22:00 — Reply

    Vast wel hoor haha! Maar mijn blond is mij heilig! Dus ik zorg altijd dat ik een andere mok gebruik! Chocolademelk warm ik eerst op in de pan en dan giet over in mijn blondbeker, dat drinkt het allerlekkerste haha!

    • Marlieke (Author)
     21 januari 2016 at 22:01 — Reply

     Oh oh… Dus ook geen eieren klutsen in blond bekers? Dat deed ik namelijk ook niet bij mijn kleine zeemeermin beker 😂

   • 21 januari 2016 at 22:02 — Reply

    Hahaha! Nee absoluut niet! Mijn vriend weet ook dondersgoed dat er niks raars gebeurt met de bekers. Behalve eruit drinken haha!

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: