8 favoriete lunchrecepten zonder brood

Ik eet nog wel eens brood tussen de middag, maar minder vaak dan vroeger. Mijn warme bakker heeft gelukkig lekkere brood-varianten! Chia-boekweitbroodvindt zelfs mijn jongste lekker! Maar met een salade heb ik ‘s middags net wat meer energie en daar gaat het mij om. Probeer het zelf met mijn favoriete broodloze lunchgerechten (incl. link!) op een rijtje:

Salade met geroosterde pompoen en paprika

Heb je even de tijd? Laat de oven het werk doen en geniet van een salade met geroosterde pompoen en paprika. Heerlijk fris door de citroen-yoghurt dressing. De croutons kun je achterwege laten als je wil. Deze salade is warm én koud lekker.

Salade blauwe bessen, geitenkaas en noten

Pompoen voelt winters aan, maar fruit in de salade niet! Blauwe bessen plukken de kinderen bij de bessenboer in de buurt. Zij eten ze als snack, bij mij gaan de de salade in wat ik vind blauwe bessen, geitenkaas en noten een fijne combinatie. Ook lekker is de variant met aardbeien en balsamico-azijn met verse spinazie.

Dadelsalade met brie

brieEen dadelsalade met gegrilde brie klinkt apart toch? Maar zeker de moeite waard om te proberen, ondanks dat er geen blaadje sla in te bekennen valt!

Bulgur met mango

bulgur4Soms kijk ik naar wat ik in huis heb en google een recept met deze ingrediënten. Zo kwam ik uit op de bulgur met mango. Makkelijk mee te nemen en prima van te voren te maken, met of zonder kip. Zelfs geslaagd met diepvries-mango!

Eimuffins

Heb je nog restjes? Vul een muffinvorm ermee, schenk een geklopt eimengsel er overheen, even in de oven en klaar zijn je eimuffins!

Lekkere tomatensoep

tomatensoepSoep kan eigenlijk altijd. Tomatensoep zeker. Met extra veel groente dus extra lekker.

Quinoasalade

quinoaQuinoa krijg ik nooit goed op smaak. Daarom gebruik ik half een zakje van Zonnatura als basis. Koud lekker met feta, spinazie, rauwe paprika bijvoorbeeld. Maar je kunt deze quinoasalade ook warm eten.

Egg-wrap

eggwrap1
Een egg-wrap met verse kruiden is ook heerlijk. Dat is natuurlijk gewoon een hele dunne omelet belegd met wat jij lekker vindt. Oprollen en hup de lunchbox in.

En ben ik echt inspiratieloos dan beleg ik good old rijstwafels met avocado, een gekookt eitje of gegrilde kip!

 

Lunch jij nog met brood of skip jij het liefste ook het brood bij de lunch?

Share this post

8 Comments

 • Kim
  8 mei 2015 at 07:26 — Reply

  Oh die salades lijken me zo lekker!

  • Sanne
   8 mei 2015 at 19:41 — Reply

   Ze zijn ook lekker Kim!

 • 8 mei 2015 at 07:58 — Reply

  Wat een fijne tips zeg! Ik eet de laatste tijd ook niet vaak brood meer, en tot nu toe bevalt het me heel goed. Zo’n salade mee naar werk is inderdaad heerlijk, en geeft inderdaad meer energie dan een boterhammetje. 🙂

 • 8 mei 2015 at 08:13 — Reply

  Ik eet altijd een snelle boterham met kaas. De gerechten zien er lekker uit, maar ook als veel werk. Daar heb ik tussen de middag echt geen zin in.

  • 8 mei 2015 at 20:35 — Reply

   Zo herkenbaar. Sanne maakt ook vaak ‘s avonds haar lunch voor de volgende dag al klaar.

 • Kim
  8 mei 2015 at 17:23 — Reply

  Dat ziet er heerlijk uit! Ik lunch ook zelden met brood. Ook lekker is om een boerenomelet te maken als lunch of gewoon wat leftovers van de avond daarvoor, dat doe ik zelf heel vaak.

 • 10 mei 2015 at 15:31 — Reply

  Zelf eet ik ook niet veel brood en probeer te variëren met wat ik mee naar het werk neem. En dat valt niet altijd me. Dank je voor de inspiratie!

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: