Zo houd je wespen tegen!

5 augustus 2015

Zo houd je wespen tegen!

5 augustus 2015

Ze zijn er weer en niet een aantal, nee de wespen komen dit jaar met hele legers je tuin bezetten. Rustig in de tuin zitten? Lekker op je gemak eten? Gewoon een glas drinken neerzetten? Vergeet het maar! De wespen zijn overal. Het is tijd om die dieren ut de tuin te bannen! Vandaag 8 tips hoe je de invasie van wespen voorkomt.

Zet geen vlees op tafel

wasp-58883_640Wespen zijn vleeseters. Heb je vlees op tafel, dan zijn ze er als de kippen bij. Vlees is toch veel lekkerder dan hout.

Zoete drankjes zijn uit den boze

beverages-814408_1280Deze zomer drink je gewoon water! Of, en dat doen wij, drink je uit afsluitbare sportbekers.

Maak of koop een wespenval

wespenvalZe zijn er in alle soorten en maten, maar als je hem zo maakt dat je ze er wel in kunnen en niet uit, dan heb je de beste! Deze wespenval koop je overigens hier. Ze zijn verzot op appelsap en bier, dus giet vooral dit gele vocht in de vallen.

Draag geen felle kleren

Loop jij rond als levende bloem? Dan zit er geheid binnen de kortste keren een wesp op je. Gewoon saaie kleuren dragen, dan ben je ook niet interessant!

Eet je fruit binnen op

raspberries-422979_1280Ook fruit is zoet en omdat je fruit vaak in je hand hebt, is de kans op steken natuurlijk vele malen hoger. Eet het fruit lekker binnen op en is er geknoeid? Dan trek je een schoon shirt aan!

Hang een nepnest op!

the-hive-335984_1280Een bruine fruitzak schijnt goed te werken. Zo denken de wespen dat er een vijandig nest is en vliegen ze verder. Maar een grote zwarte vuilniszak vullen, zo groot als een basketbal, ophangen in de tuin schijnt ook te helpen.

TIP!

Ga niet wapperen

Ik loop weg bij een wesp en laat mijn kinderen zitten. Ik ben echt als de dood voor die krengen. Ik ben altijd blij als er anderen bij zijn, die die beesten bij mijn kindjes vandaan kunnen halen.

Schoenen en slippers aan op het gras

Wespen zitten ook graag in het gras, doe dus altijd slippers of schoenen aan als je over het gras loopt.

Stinken is geoorloofd!

perfume-678828_1280Wespen komen op parfum af, laat je parfum deze periode even ongebruikt

Zorg voor bijen en hommels in je tuin

Ik heb altijd begrepen waar bijen en hommels zijn, zijn veel minder bijen. Zorg dus voor planten en bloemen die bijen en hommels aantrekken.

Laat het roken

Wespen hebben een hekel aan rook. Steek daarom van die grote kaarsen aan die lekker walmen, of koffie op en schoteltjes. Je moet alleen kijken wat je wilt, in de walm zitten of wespen.

Kruidnagel

Leg een citrusvrucht gevuld met kruidnagel op tafel. Wespen schijnen niet van deze lucht te houden.

Heb jij nog meer tips? Laat ze hieronder achter!

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

All posts

4 Comments

 • DinjaDONUT 5 augustus 2015 at 18:27

  Superhandig artikel! Ik ben ook echt superbang voor wespen (misschien komt het omdat ik nog nooit door die krengen ben gestoken) en ren vaak snel weg als er eentje rond me vliegt.
  Op een terrasje zitten waar veel wespen omheen zwerven is echt geen pretje voor mij!

 • André Verhoog 9 augustus 2015 at 09:37

  Stamp pepermuntkussentjes fijn en doe die opeen schoteltje en zet die op elke hoek van de tuin/terras of balkon neer. De wespen zullen zich dan op de pepermunt storten.

 • Juliette 13 augustus 2015 at 06:41

  Wierook helpt ook tegen wespen.

 • Help een wesp! | MMopvrijdag 24 augustus 2015 at 06:06

  […] Toch zit de schrik er voor wespensteken ook na 15 jaar nog steeds in. Wij zijn dan ook altijd heel voorzichtig met wespen. Ondanks dat ik best goed weet, hoe wespen op afstand te houden vond ik het ook dit jaar weer fijn om tips te lezen. Ook op zoek naar tips om wespen op een afstand te houden. Lees dan zeker even dit artikel: Zo houd je wespen tegen! | Love that!. […]

 • Laat hier je reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Dit ben ik

  Dit ben ik

  Marlieke

  Leuk dat je op Lovethat.nl komt neuzen! Ik ben Marlieke en woon met mijn man en twee meiden in Zwitserland. Op Lovethat lees je meer over mijn leven en over dat wat mij interesseert, inspireert en motiveert!

  Liefs Marlieke

  Mis nooit meer een artikel!

  Voeg je bij 4.040 andere abonnees

  Volg ons op Facebook

  Follow

  Laatste berichten

  ×