Laat onze wereld mooi blijven

23 maart 2016

Laat onze wereld mooi blijven

23 maart 2016
alles wat je aandacht geeft groeit

De nieuwsjunkie van vroeger is niet meer. Het liefste steek ik mijn kop in het zand. Wat ik niet zie, dat is er niet. Wat ik niet hoor, dat bestaat niet. Oké, een beetje krijg ik er natuurlijk wel van mee, maar bewust heel veel niet.

Ik sta het mezelf niet toe om bang te worden of verdriet te hebben. Mijn kinderen op te laten groeien met een moeder die in angst leeft. Ik scherm mijn kinderen juist af van deze ellende en met hen ook mezelf. Geen televisie aan zoals ik vroeger deed. Geen marathon-uitzendingen met nieuws en steeds hetzelfde nieuws en nog een keer het nieuws dat ik al tien keer voorbij had zien komen. Nee. Ik sluit mezelf het liefste op met nog een aflevering van The Mentalist.

Het moeten stoppen. Ergens moet het stoppen.

Alles wat je aandacht geeft, groeit.

Laten we positieve aandacht geven aan andere dingen die op de wereld gebeuren. Laat onze wereld mooi blijven.

Doe je met me mee?

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

All posts

2 Comments

 • Nicole 23 maart 2016 at 06:17

  Hier hetzelfde.. Heb gisteren ook bewust twitter vermeden omdat er teveel hetzelfde voorbij kwam en heb me gericht op m’n dochter..

 • Romy 23 maart 2016 at 19:41

  Helemaal mee eens! Ik doe mee, want ook ik heb mijn portie wel gehad.

 • Laat hier je reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Dit ben ik

  Dit ben ik

  Marlieke

  Leuk dat je op Lovethat.nl komt neuzen! Ik ben Marlieke en woon met mijn man en twee meiden in Zwitserland. Op Lovethat lees je meer over mijn leven en over dat wat mij interesseert, inspireert en motiveert!

  Liefs Marlieke

  Mis nooit meer een artikel!

  Voeg je bij 4.057 andere abonnees

  Volg ons op Facebook

  Follow

  Laatste berichten

  ×