Wat ga jij maken voor het kerstontbijt of, net zoals bij ons, de kerstlunch op school? Tip: minder is meer en doe maar normaal. Wat eten jouw kinderen het liefst? Een krentenbol of een wrap met zalm? Blijf lekker op bekend terrein en maak het voor de helft van de klas. Of maak het wel voor iedereen, maar dan de mini-versie. Geen stress en blije, trotse kinderen verzekerd.

Onze all-time favorites voor de kerstlunch op school:

Sfeervolle sterren / overheerlijk ontbijtkoek

ontbijtkoekMet een leuk koekvormpje, een pak ontbijtkoek en wat versiersels kom je een heel eind! Ik plakte de parels vast met een beetje poedersuiker-glazuur, maar chocopasta is misschien wel lekkerder.

Groente galore

kerstboomIk gebruikte een hele emmer snoeptomaatjes. Twee schijfjes komkommer vormen de piek en de stam. Schik ze gezellig op een enorm bord, snijplank of dienblad. Je kunt dit ook prima met fruit doen. In een stervorm is ook leuk.

Kerstige krentenbollen

krentebollenDe allergemakkelijkste bijdrage aan de kerstlunch ooit. Koop een pak mini-krentenbollen en steek er leuke prikkers in.

Boterhammen boom

broodjeSnijd een boterhammetje in vieren en besmeer met beleg naar keuze. Mijn kids wilden alleen zoet beleg en witte casino-boterhammen maar kies gerust een gezonde variant.

Fruitfestijn

fruitOp verzoek van mijn jongste: fruit in een bakje. Hij koos voor een stukje banaan en partjes mandarijn. We knipten en plakten samen de prikkers.

Prachtige poffertjes

poffertjesSmeer wat chocopasta op een poffertje en beleg deze met een plakje banaan. En doe daar weer een poffertje bovenop. Kan natuurlijk met elk fruit en met zelf gekochte of gemaakte poffertjes. Beetje poedersuiker erover staat wel zo feestelijk, vind je niet?

Sneue sneeuwpop

eierkookWat is deze gesmolten sneeuwman leuk! Wel iets bewerkelijker. Je hebt mini-eierkoeken, poedersuiker, witte marshmallows, snoepdraad en decoratie-stiften nodig. Teken een gezichtje op elke marshmallow. Leg de eierkoeken neer en maak van poedersuiker en een beetje water een dik glazuur. Schep wat op de eierkoeken, wacht even en druk de marshmallows erin. Om elke marshmallow knoop je een sjaaltje van een half snoepdraadje.

Wil je nóg meer inspiratie? Kijk op Pinterest!

Volg het bord School Kerstontbijt, Kerstlunch, Kerstdiner! van Sanne op Pinterest.

Show CommentsClose Comments

1 Comment

  • Ottoline
    Posted 15 december 2015 at 23:30 0Likes

    Hartstikke leuke en makkelijke recepten!

Laat hier je reactie achter