Easy peasy: stroopwafel traktatie

21 oktober 2015

Easy peasy: stroopwafel traktatie

21 oktober 2015
ongezonde traktaties

Voor Eva’s vijfde verjaardag moesten er natuurlijk traktaties voor op school komen. Ik wilde graag een traktatie dat een link had met Nederland en al snel kwamen we op stroopwafels. Natuurlijk! De Zwitsers zijn gek op zoetigheid en een stroopwafel gaat er altijd goed in hier.

In eerste instantie wilde ik een soort van hamburgertje maken, maar al snel kreeg Eva’s mening de overhand: het moesten discololly’s worden! Die zijn natuurlijk ook veel leuker! En echt, het was onwijs makkelijk!

Dit heb je nodig:

 • Stroopwafels van normaal formaat (of kleine stroopwafels als je ze niet in een vorm hoeft te hebben)
 • Een uitsteekvorm in de vorm van een hartje
 • Prikkers van zon 15 cm lang
 • Zakje glazuur
 • Versiering

stroopwafellollyJe kunt het natuurlijk helemaal op maat maken. Eva houdt nou eenmaal van hartjes en roze. Ik zeg niet dat het eenvoudig is om deze lolly te maken, maar met de juiste tips is het echt easy!

Het lastigste is eigenlijk de stroopwafel in de vorm krijgen. Wij gebruikten hiervoor een groot stuk hout om extra kracht te zetten.

Daarna moet je een prikker in de stroopwafel prikken. Wij hadden twee verschillende merken en de stroopwafels van het ene merk hadden meer stroop en waren daardoor makkelijker te prikken. Maar wanneer je de stroopwafel iets verwarmt, kan je er ook gemakkelijk doorheen.

Dan verwarm je de glazuur (ik had zo’n kant-en-klaar zakje) en smeer je met een kookkwastje de glazuur over de stroopwafel. Met het kwastje ging het echt makkelijk.

Gelijk daarna strooi of doop je de versiersels erop.

Leg op bakpapier en klaar!

We maakten er nog een klein spiesje fruit bij.

discololly-stroopwafel

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geƫmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

All posts

1 Comment

 • Nicole @ Everyday-Life.nl 21 oktober 2015 at 20:44

  Wat een leuk idee om stroopwafels uit te snijden met zo’n vormpje. Had ik nooit over nagedacht!

 • Laat hier je reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Dit ben ik

  Dit ben ik

  Marlieke

  Leuk dat je op Lovethat.nl komt neuzen! Ik ben Marlieke en woon met mijn man en twee meiden in Zwitserland. Op Lovethat lees je meer over mijn leven en over dat wat mij interesseert, inspireert en motiveert!

  Liefs Marlieke

  Mis nooit meer een artikel!

  Voeg je bij 4.042 andere abonnees

  Volg ons op Facebook

  Follow

  Laatste berichten

  ×