Ons Zwitserleven | Driving home for Christmas in Nederland

Hoi! Als eerste wil ik jullie een heel fijn nieuwjaar toewensen. Laat 2017 maar gewoon relaxed zijn. Ik ga ervoor! Afgelopen week waren we in Nederland voor de kerstdagen en Oud en Nieuw. Het werd een hele gave week vol met mooie herinneringen, toffe ontmoetingen, veel geknuffel met vrienden en last nut not least: ik mocht nog even babyknuffelen!! Vandaar dat er gewoon geen blogs online stonden, ik had gewoonweg geen tijd. Iedere vrije minuut die ik had (met dank aan mijn ouders) was ik onderweg. Het was vermoeiend, maar zo fijn. Overal werden we gewoon relaxed ontvangen alsof we nooit weg zijn geweest, ‘oude’ vriendschappen gingen op dezelfde voet weer verder. Het was HEERLIJK!

Omdat ik weet dat jullie enorm nieuwsgierig zijn naar hoe dan mijn week was, daarom hieronder het weekoverzicht!

Driving home for Christmas in Nederland

Hap! Na 7 uur autorijden kwamen we aan bij de McDonalds.

Zaterdag doen we rustig aan. We bezoeken mijn zwager om een bril uit te zoeken.

Terwijl Eva gaat schaatsen met Thomas en neef Juul


Ik kreeg een bril binnen om te reviewen. Langzaamaan begin ik te wennen aan mijn brilhoofd!

Van oma krijgen ze allebei een beer en die moest natuurlijk mee naar bed!

Zondagochtend. Eerste Kerstdag en onder de boom lagen gewoon cadeautjes!

We gaan op Eerste kerstdag naar de Efteling. Superleuk. De foto’s kan je hier zien

Zo gezellig om gewoon een hele dag met zus Sanne te kunnen kletsen

De Efteling was super!

Al vond Liza het soms echt wel doodeng. De draak in Ravelijn was te echt voor haar en een toren van Pisa die bijna omviel… Maar buiten die dingen vond ze het geweldig!

Floris was ook gezellig mee trouwens!

Na de Efteling aten we kaasfondue bij mijn zus thuis.

Aan het eind van de avond lagen James en Bond er zo bij!

Tweede kerstdag: ons gezin werd opgetekend door Eva! Eentje om te bewaren

Daarna trokken ze hun mooiste pakjes aan (die ze kregen van vriendinnen Caroline en Kim) en gingen we naar zus Mijke voor een uitgebreide lunch met de hele familie

Met mijn grote nichtje!

Naast eten, deden we ook nog aan surprises!

Eva en Jasmijn maken het toetje klaar

Met zijn allen aan het toetje

Ook nog even met Thomas op de foto!

De meiden zijn de hele week zo gezellig. Ik ben echt onwijs blij dat het zo goed ging. Maar ach, je kon de wallen bij Eva wel tellen hoor!

Stiekem deden we nog een fotoshoot en verrasten we mijn ouders met deze foto in het zwart wit

Eva en ik lijken absoluut niet op elkaar! Begin jij al te wennen aan de bril op mijn hoofd? Op dinsdag doen we het rustig aan.. Ik moet alleen twee keer mijn ogen op laten meten bij de opticien. En om het zeker te weten, ga ik op woensdag ook nog een keer. Mijn ogen doen rare dingen en iedere keer worden er andere waardes gemeten.

De meiden leren pesten deze week

Na een dagje aanrommelen. Naar de speeltuin, naar de opticien en naar de ACTION(!!!!), ga ik ‘s avonds met mijke fijn naar de film. Nouja, we moesten wel even slikken. Collateral Beauty bleek geen easypeasy film te zijn, maar uiteindelijk was het wel een goede film. En uiteraard was het supergezellig!

Nadat ik woensdagochtend nog even bij de opticien was en definitief mijn bril (met goede sterkte) uitzocht, reden we naar Voorthuizen. Op naar de schoonfamilie!

Uiteraard werden ze weer verwend!

De meiden genoten van hun oma Spanje!

We gingen zelfs nog even naar het kabouterbos en daar kiekte ik stiekem de broers met hun moeder!

Woensdag gingen we nog gauw langs vrienden van Floris en eenmaal thuis racete ik naar vriendin Marianne. Ook donderdagochtend was spannend. Ik had mijn eerste blind-date! Hahaha.. Ik ontmoette iemand die (normaal) vlakbij ons in Zwitserland woont. Zo leuk en na 2,5 uur waren we nog lang niet uitgepraat.

Maar ik moest toch door: Sabine kwam even snel langs. Fijn dat we haar ook nog even gezien hebben.

Daarna was het profielfoto tijd! Thomas nam me mee naar zijn fotostudio

Ik ben blij met de foto’s die hij maakte van me! Langzaam leer ik mijn nieuwe hoofd met bril kennen.

Donderdagavond ga ik naar Anja. We hebben al een tijdje contact via Social Media, maar hadden elkaar nog nooit gezien. Omdat we bij mijn ouders sliepen, was het maar twintig minuten rijden. Kinderen in bed en ik ging weer de hort op 🙂

Vrijdag ga ik naar Delft. Alleen! Ik volg een workshop Handlettering van Mirjam de Boer samen met Elja

En toen zag ik Elja dus ook nog even goed drie uur!! Fijn

Zie jij de fout? We hebben echt veel geleerd, zo ook fouten verdoezelen! hahaha

Het werd nog spannend na de workshop: we tekenden het voorlopig koopcontract van ons huis. Als het goed is, is over anderhalve maand verkocht!

Dat vierden we met onze oude buren en Eva’s beste vriend: Percy! Uiteraard aten we shoarma, vaste prik. Na de shoarma kwam Rianne ook nog koffiedrinken. Yeah!

Zaterdag doe ik de boodschappen. Mijn vader regelt nog de hagelslag, maar ik ben geslaagd! Voorlopig kunnen we er weer tegenaan 🙂

En wat deden we zaterdagmiddag? We haalden alle knuffels die we de laatste jaren gemist hebben even in!

Wat een feest en de kinderen speelden samen alsof we nooit weggeweest waren

Zo gezellig!

Mijn kleine vriendinnetje wordt volgende maand alweer 4! Niet te geloven

Nog maar een koffie dan! We gingen voor de lunch en reden uren later weer naar huis

Met deze herinnering op mijn wangen en in mijn geheugen gegrift!

En natuurlijk niet na een leuke groepsfoto!! Bizar dat de kleine dames ongeveer even oud waren als Liza nu toen we weggingen en Liza inmiddels niet meer de jongste is. Time flies!

Volgende stop: OUD EN NIEUW! Met heel veel lekkers

Een doodmoe moppie die weigerde te slapen

En zoals het hoort: we gingen sjoelen. Eva heeft naast het pesten weer een nieuw spel onder de knie!

We hadden een heerlijke avond met de hele familie. Daarom vind ik Oud en Nieuw zo leuk.

Een mooie manier om deze week mee af te sluiten. Vuurwerk bij opa en oma! Op naar huis

Bepakt en bezakt!

Na vier uur deden we een snelle lunch of was het avondeten? Het smaakte in ieder geval.

Om half tien reden we onze oprit weer op. Het was een mooie tijd. Vol met selfies en dan nog te weinig, met het wennen aan mijn nieuwe bril(len), genieten van alles en niets. Shoppen bij de Hema en Action en nog een keer naar de Hema en ja…ik ging nog een keer naar de Hema. Je zal het maar moeten missen!

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

2 Comments

Laat hier je reactie achter

%d bloggers liken dit: