Ons Zwitserleven | alweer een week voorbij

Er is gewoon alweer een week voorbij. Een week waarin ik wel een beetje moest bijkomen van het feestje zaterdag, maar waarin ik ook merkte dat – buiten het verrekte Duits wat ik nog steeds niet goed genoeg beheers – ik echt wel goed geland ben hier. Dat ik het Duits niet goed beheers, daar moet verandering in komen. Ik vond namelijk een enorm vette vacature als fotograaf maar moet een enorme drempel over om mijn sollicitatiebrief te schrijven. Natuurlijk zou ik hem dan kunnen laten corrigeren, maar ik ben wie ik ben… inclusief gebrek aan grammaticale kennis. Dus twijfel alom. Wellicht moet ik eerst maar eens die brief schrijven 🙂 Verder vind ik het echt super dat de blogs over Eva’s driftbuien die verdwenen zijn en Liza  die mede door het boekje van de Lumies zindelijk is, zo enorm goed gelezen zijn! Thanks <3

 

Op zaterdag hadden we eerst een kennismakingsochtend op de speelgroep met Liza’s nieuwe klas. Volgend jaar gaat Liza twee keer de speelgroep en heeft dan haar eigen klas van dit jaar en een nieuwe klas, met wat jongere kindjes. Gelukkig kennen we bijna alle kindjes in deze klas.

Daarna hadden we het dorpsfeest! Wat een feest was dat. Kinderen en wij hebben zo genoten!

Er was muziek en een goochelaar! Zo leuk en dat met uitzicht op de berg, hoe goed kan het zijn!

De kinderen mochten helpen met het opruimen van het enorme springkussen!

Om 22 uur gingen de kinderen pas naar huis. Wat waren ze lief en leuk!

Zo eindigde een magische avond

Zondagochtend was het feest Tot grote verbazing van de buren, want wie was er nou toch jarig? Waren ze een verjaardag vergeten? Hebben ze een Nederlandse feestdag gemist? Wat, zijn ze niet uitgenodigd? Niks van dat alles! Eva werd wakker met het grootse idee dat knuffel Lammy jarig was. Uiteindelijk bleek Muis ook jarig en dus vierden zij een feestje en vierden wij lekker mee!

Op de speelgroep maakte eva deze steen. Ze doet het niet vaak meer, maar vroeger schreef ze heel vaak AVE, in spiegelschrift ofwel geheimschrift zoals wij dat noemen. Een mooie herinnering aan deze tijd!

Aan het eind van de dag was het tijd voor de waterglijbaan!

Maandag kwam Liza’s vriendinnetje spelen (en ook wel mijn vriendinnetje). Zo leuk om Liza steeds meer Duits te horen praten.

Twee deugnieten!

Dinsdagochtend sliep Liza uit en genoot ik een half uur van de rust en de kleine vogeltjes die uitvlogen.

Groot verdriet voor Liza, ze greep middenin een wesp. Wat was ze stoer, maar het deed wel pijn hoor!

De middag eindigde met Hugo en relaxte kids 🙂

Ohnee… wie beslist er in de zomer nou om de speelkamer op te ruimen. Ik dacht dat het woensdag slecht weer zou zijn. Maar het bleek te snel mooi te worden en toen wilden de dames weer naar buiten. Uiteindelijk heb ik Liza nog een uurtje in de speeltuin kunnen droppen bij een vriendin en ben ik tot de helft van de speelkamer gekomen.

Eva lag thuis uiteraard al in het zwembad

Een halve pagina vol met mijn foto’s in de regionale huis-aan-huiskrant. Stiekem best wel trots!

Woensdagavond gaan we badmintonnen en daarna eindigen we (alweer) met een Hugo. Niet verkeerd dat Zwitserleven 🙂

Oh… donderdag tussen de middag valt Eva bijna in slaap. Maar ze moest nog naar school! Vrijdag mocht ze wat langer slapen van me en bracht ik haar (en haar vriendjes) voor een keertje)

Terwijl Eva op school was, eigenlijk was ze in het bos, ging ik met Liza naar het zwembad. Daarna viel ze zo in slaap… Natuurlijk

Hahaha. HUMOR! Liza geeft in de kledingwinkel altijd alle paspoppen een handje! Ik hou ervan

Daarna staat ze zo 5 minuten naar de Drachtenjurkjes te kijken!

Dat was onze week wel weer! Een fijne en gezellige week. Volgende week rollen we langzaam richting de vakantietijd. Ik moet afscheidscadeautjes maken voor de juffen, we hebben een afscheidsavond van de kleuterschool en… ik moet ook echt eens kijken naar een rugzak die Eva voor de eerste klas nodig heeft.

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Laat hier je reactie achter

%d bloggers liken dit: