meitu app

Ons Zwitserleven | -15, gesnotter en geproest

Het was afgelopen week een enorm koude week hier in het Rijndal. Er werden temperaturen gemeten van -15 en ik hoorde zelfs dat het er zowat -20 werd gemeten in de buurt. IJskoud! Je zag het al afgelopen week in de blog over de ijsbellen, want die konden we maken! Hopelijk kan ik dit nog even verfijnen het weekend, want het is wel een bijzonder ding om te doen.
Verder zag je het al in de titel; er werd gesnotterd en gehoest. De meiden hier waren ziek. Wilde ik Eva maandag gewoon even een ‘gezellig’ dagje thuishouden, bleek ze gewoon die dag echt goed ziek te worden. Liza volgde al snel. We gingen van een droge en hele nare hoest, naar koorts, naar heel veel snot. Eva is inmiddels zo goed als opgeknapt en ging donderdag weer naar school. Met Liza doe ik het nog wat rustig aan, al gingen we wel naar de krabbelgroep en gymmen, al ging het soms niet echt van harte.

Uiteraard heb ik de foto’s weer voor je op een rij gezet.

Zaterdag lag er een keileuke jumpsuit bij ons in de brievenbus.

Liza had ik per ongeluk Eva’s jurkje aangetrokken. Ik kwam er pas ‘s middags achter! hahaha

Omdat het zo koud is bij ons, schakelt mijn iPhone zich steeds uit. Heel irritant. Dan maar een foto van het balkon!

Ja, twee jumpsuit indiaantjes!

Zondagmiddag ging ik toch nog even de sneeuw in met de meiden. Ik wilde echt even bewegen. Gelukkig was het iets boven nul en kon ik ook foto’s maken 🙂

Ik voelde me net een trekpaard, maar ze hadden een lol

🙂

Eva was pissig dat het Liza wel lukte om vooruit te komen op de schaal en haar niet!

Maandag hield ik Eva thuis en we hadden een drukke ochtend. We knutselden, kleurden, deden een spel met de TipToi en ruimden op.

Ook leerde ik Eva en Liza hoe ze met de Loco moesten spelen

Liza wilde dat ik Sinterklaas, Zwarte piet en Amerigo tekende en knipte, dan kon zij plakken.

Echt Fit was eva niet hoor. En dan toch ook op de koude vloer blijven zitten. Dat snap ik echt niet!

Dinsdag bracht ik Liza naar school en nam haar weer mee terug. Ze wilde echt niet. Ze bleef gewoon in de stoel zitten in de auto. Mooi niet dat ze eruit ging. Ze wilde bij Eva blijven en ze was natuurlijk ook niet echt fit, maar ik vond gewoon dat ze twee uurtjes wel naar school kon. Had ik even twee uur voor Eva die inmiddels koorts had, helaas ging dat niet door dus.

Na een snelle boodschap reden Liza en ik weer naar huis. Spekglad was het op de weg. Niet meer normaal.

De kinderen waren echt niet lekker en ik tekende daarom maar wat. Het idee was leuk, maar niet echt mooi uitgevoerd.

Ik maakte mijn eigen bureau ook klaar, al zat Liza er meteen aan!

Eva had een hangdagje

‘s Middags moesten we heel even na een bijeenkomst en daarna voer voor de kat kopen. Liza zag deze grasmaaier en ik kon er niet omheen. Ik was namelijk over haar grasmaaier gereden en die kreeg ik niet meer gemaakt. Deze grasmaaier moest natuurlijk mee.

Met een beetje hoestdrank bracht ik haar naar bed in de hoop dat ze door zou slapen…

En kijk maar eens wat er om 9 uur in mijn bed lag. Rillend van de koorts helaas… Ik kroop er fijn naast en maakte deze foto. Wat is ze toch mooi, eigen en uniek!

Na paracetamol ‘s ochtends knapte ze gelukkig wat op en wilde ze toch brandweerman spelen!

Ik maakte ijsbellen. Hoe ik dat deed, dat lees je hier

Ondanks dat Liza echt niet lekker was ging ik toch sleetje rijden met de club. Ik had haar beloofd dat ze mocht opblijven totdat ik thuis was. En ze was ook nog echt wakker om half 11 en heel gezellig (ze had ‘s middags tot 6 uur een tuk gedaan, vandaar). Gelukkig maar.

Het sleetje rijden was trouwens echt een fantastische ervaring. Ik had nog nooit eerder kilometers gereden op een slee. Steil dat het op bepaalde plekken was!!! Bont en blauw, maar vol adrenaline kwam ik thuis!

Eva ging donderdag weer naar school. Liza had nog steeds wat koorts, maar wilde graag naar de Krabbelgroep. Daar knapte ze goed van op. We liepen daarom nog naar de kinderboerderij. Wat is ons dorp toch mooi zo.

Overigens is het deze week ook krabben geblazen IN de auto…. Iets gaat er niet goed! hahah

‘Ik ben een tijger mama!’

Toen Eva weer naar school was in de middag, klom Liza bij mij op schoot en viel ze in een seconde in slaap
Eva was vrijdag al vroeg met de duplo aan het spelen.

De gym was eigenlijk iets te veel voor Liza, maar ze heef de hele middag lekker rustig met de strijkkralen kunnen spelen. Op 4 kraaltjes na heeft ze hem afgekregen. Zo knap!

Vrijdagavond keken we ook de inauguratie van Trump. Ik vind dit soort dingen altijd enorm boeiend!

Ken je de app MEITU al? Ga gewoon helemaal los met je selfies 🙂 Oja, ik heb inderdaad gehoord van de beveiligingslekkages.

Filed under Weekoverzicht
[prisna-google-website-translator]
%d bloggers liken dit: