Wortel-kokossoep met kerrie en verse gember

Wortel-kokossoep met kerrie en verse gember

X

Een van mijn favoriete wintersoepjes is deze wortel-kokossoep met gember en curry. Sinds de buurvrouw deze een keer gekookt heeft, ben ik om en dat terwijl ik dus helemaal niet van wortels houd en kokos ook normaal vermeden wordt (behalve kokosmelk). Waarom ik dit dan wel een lekkere soep vind? Misschien wel door de toevoeging van gember, want met gember (vers, gewoon uit pot of in siroop) maak je alles lekker!

Recept wortel-kokossoep voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 500 gram wortels
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 lente-uitjes
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 20 gram geraspte verse gember of 3 gemberbolletjes of 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 liter groentebouillon
  • limoensap
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • boter
  • een staafmixer

Eerst maak je de wortels schoon en schil je deze. Ik snijd de wortels dan in kleine stukken van ongeveer 2 cm. Je snijdt de lente-ui fijn (gewone ui of bosui kan ook), daarna rasp je de gember.

Als eerste fruit je de ui aan in de pan met boter (neem niet alles, want je hebt wat nodig voor de garnering). Daarna doe je de wortels, de gember en de lepel kerriepoeder erbij. Als laatste de liter bouillon en de kokosmelk. Dit laat je lekker koken, totdat de wortels lekker zacht zijn.

Op het moment dat de wortels lekker zacht zijn, kan je gaan pureren! Maak de soep daarna op smaak met peper en zout. Als laatste kan je de soep serveren met een schepje crème fraîche en wat lente-uitjes als garnering.

Laat je het me weten als je deze soep gemaakt hebt?