Wonen in het gelukkigste land ter wereld

Er was weer een mooi nieuwsartikel laatst over de gelukkigste landen ter wereld. Zwitserland staat met stip op nummer 1. Zijn ze hier dan echt gelukkiger? Natuurlijk kan ik me sinds we hier wonen wel indenken waaróm ze gelukkiger zijn en ja, ik scheer alle Zwitsers vandaag over 1 kam. 🙂

Goede voorzieningen

carnavalVan de ziekenzorg tot het ophalen van het vuil en het schoonmaken van de wegen. Alles is geregeld. De Zwitsers doen niks 100% maar proberen er 110% van te maken. Tijdens het Zwitserse Carnaval werden voordat de optocht begon bankjes voor de kinderen neergezet (handig) en na afloop, waar de korpsen geen afzakkertje meer drinken, gelijk alles weer opgeruimd en gepoetst. Dat zijn de Zwitsers. Lekker opgeruimd!

Pietjes Precies

papierDie Zwitsers zijn zo precies. Waar ons oud papier gewoon in een doos gemikt wordt, hebben zij de meest rechte stapeltjes. Maar ook het gras is altijd netjes, de bloemen zijn verzorgd, de decoratie voor het huis past en in huis gaat dat gewoon zo verder.

Kaas

kaasNederland staat niet voor niets ook in die top 10. Waar je de lekkerste kaas kunt eten en de kaasfondue ook het beste smaakt, daar moet je natuurlijk wel gelukkig zijn

Chocola

cooking-chocolate-674508_1280Iedereen weet dat je van chocola heel gelukkig wordt en laat Zwitserland nou bekend staan om zijn fantastische chocola. Echt daar word ik heel gelukkig van!

Geld is geen probleem

swiss-franc-571862_1280_editZwitserland is een rijk land en de mensen ontvangen een goed salaris. Hoewel geld misschien niet gelukkig maakt, maakt het je leven wel makkelijker! Overigens heb ik steeds de neiging om het kleinste muntstuk weg te gooien. Het ziet eruit als een cent, maar is toch een halve frank – 50 cent dus!

Mooi land

IMG_7290kleinIk blijf het zeggen. Zwitserland is mooi! Mooi, mooi, mooi, mooi! Wat kan je anders dan genieten van de seizoenen, elke dag weer.

Gezond

daslookDie Zwitsers zijn gezond. Ze zijn bewust en gezond bezig. We zien hier bijna geen dikkerds, behalve als we de grens oversteken naar Oostenrijk. In hun gerechten gebruiken ze veel daslook, zou het daardoor komen?

De vlag

vlagOké, deze laatste reden zag ik laatst online en ik heb hem onthouden!

Een dikke plus voor Zwitserland!

En Nederland dan? In de rij van de 10 gelukkigste landen ter wereld komt Nederland ook voor. Al met al valt er weinig te klagen dus 😉

 1. Zwitserland
 2. IJsland
 3. Denemarken
 4. Noorwegen
 5. Canada
 6. Finland
 7. Nederland
 8. Zweden
 9. Nieuw-Zeeland
 10. Australië

11 Comments

 • 15 mei 2015 at 06:39 — Reply

  Leuk blogje! Ik vind het nog steeds ontzettend stoer dat jullie die stap hebben durven nemen. Werk jij daar verder ook?

  • Marlieke (Author)
   15 mei 2015 at 06:46 — Reply

   Hoi Mariel. Ja, zo’n beetje. Natuurlijk voor lovethat en nog wat werkzaamheden vanuit Nederland, maar ben bezig om hier als fotograaf aan de slag te gaan. Maar als eerste prioriteit had/heb ik de kids en het soepel laten integreren.

 • 15 mei 2015 at 08:13 — Reply

  En toen had ik om kwart over 9 al zin in kaasfondue! Hahaha!

  • Marlieke (Author)
   15 mei 2015 at 08:23 — Reply

   Ik ook hoor! Denk vanavond maar lekker eten!

 • 15 mei 2015 at 10:17 — Reply

  Zwitserland is ook echt geweldig als ik het zo lees zeg!

  • Marlieke (Author)
   15 mei 2015 at 12:55 — Reply

   Stiekem wel hoor! Echt dubbel en dwars genieten!

 • 15 mei 2015 at 21:56 — Reply

  Ik vind die stapeltjes oud papier echt geniaal. Dat zal je in Nederland niet snel zien :).

  • Marlieke (Author)
   15 mei 2015 at 22:01 — Reply

   Ik moest er vorige week ook echt een foto van maken. Echt gekke Zwitsers hoor!

 • 15 mei 2015 at 22:11 — Reply

  Heerlijk land! Ik ging vroeger elk jaar op vakantie naar Zwitserland, en volgend jaar weer 🙂

 • ine
  16 mei 2015 at 11:20 — Reply

  Ik heb er familie die daar al jaren wonen het bevalt hun tot zo verre goed maar zij vinden de Zwitsers geen aardig volk ,En nee is nee daar bij de Zwitsers daar valt niet aan te tornen .

 • 20 mei 2015 at 18:31 — Reply

  heb daar 12 jaar gewoond en een hele goede tijd gehad maar na een tijdje merk je wel dat in zwitserland alles om geld draait.nu al 12 jaar in noorwegen en kan zwitserland daar echt niet aan tippen! wat vandaag moet gebeuren doen we morgen (noorwegen) (wat vandaag moet gebeuren zou gisteren al gedaan moeten worden) zwitserland. maar eerlijk is eerlijk een dikke 8 voor de Schwiiz

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.