Ik tackelde Liza’s slaapdrama’s en had er elf excuses voor!

Wie de afgelopen maanden af en toe eens hier heeft rondgeneusd, weet dat mijn nachten nou niet bepaald fantastisch waren. Liza was veel wakker, maakte veel herrie en werd dan ook weer heel vroeg wakker. Iedere maand, iedere week, had ik wel een ander idee. Een nieuw excuus. Ze sliep altijd zo goed en waarom dan na 6 maanden toch dit gedrag? Waarom slaapt mijn baby toch zo slecht? Lees hieronder mijn excuses…

Ze is ziek

We vertrokken uit Nederland toen Liza 6 maanden was. De dag voordat we weggingen had ze hoge koorts, zo hoog dat we toch met spoed naar het ziekenhuis zijn gereden. Met een hoge dosis paracetamol werd het beter. Behalve die nachten

We zijn net verhuisd, ze moet nog wennen

In Nederland sliep Liza samen met haar zus op de kamer. Ze slaapt vast slecht omdat ze haar zus mist, omdat het nog onrustig is met de verhuizing, omdat het nog eigen gemaakt moet worden.

Ze zit middenin een sprong

Is dit niet de sprongetjes tijd? Hoort dat vroege opstaan (half 6) niet bij die 34 weken sprong? Ze is me vast aan het uitproberen, dacht ik.

Ze kan niet tegen de Olvaritpotjes

We waren eventjes in Nederland en daar kreeg Liza ook last van enorme buikpijnaanvallen (naast dat ze twee extreem ontstoken oogjes had). Het slechte slapen daar, weet ik aan de buikpijn.

Volgens mij heeft ze oorontsteking

In december begon ze aan haar oren te trekken en hoewel die oortjes al een paar maanden vol met oorsmeer zaten (te vies voor woorden), was het ineens dat ik dacht: Ze slaapt zo slecht omdat ze pijn in haar oren heeft. Misschien is het dat al die tijd wel! Een bezoekje aan de huisarts gaf aan dat ze flinke middendoorsteking had. De antibiotica had 2 weken nodig om te werken. Na twee weken zagen we echter nog niet zo heel veel verschil.

Ze kan haar draai niet vinden in bed, d’r slaapzak moet uit.

Omdat Liza het liefste op haar buik slaapt denk ik dat ze last van haar slaapzak. Die is stug en draait niet zo lekker mee. Daarom besluit ik om haar slaapzak uit te doen ‘s nachts. Het helpt iets

Misschien heeft ze wel een melkallergie

De dag nadat Liza twee bekers gewone melk op heeft, wordt ze wakker met flinke uitslag op haar gezicht. Ik google op koemelkallergie en alle symptomen lijken op wat we de afgelopen maanden doormaken met Liza. Sinds we hier wonen is het prut met slapen, misschien zit er in de opvolgmelk ook wel meer koemelk. Na wat heen en weer getwitterd besluit ik haar een week later pas weer wat normale melk te geven. De volgende dag is er niks aan de hand.

Het zullen vast tandjes zijn

De hele dag heeft ze haar hand in haar mond of in mijn mond. Misschien krijgt zij wel gewoon op tijd tandjes? Ik ga met de chamodent ‘s nachts aan de slag.

Haar kamer is niet goed ingedeeld

Toen we hier naar toe verhuisden hebben we haar kamertje gewoon neergezet. Misschien staat haar bedje niet goed. Ik verhuisde haar bedje, kast en commode naar een andere kant van de kamer.

Misschien heeft ze het huilen wel nodig om in slaap te komen

Toen ze baby was, moest ik Liza ook laten huilen om haar in slaap te laten vallen. Dat kon ik niet, dus ging ik maar even plassen en dan nog even wat anders doen, om vervolgens een paar minuten later een stil kind te hebben. Ook nu besluit ik haar wat langer te laten huilen. Ik kan het niet, dus vooral als ik ga slapen en zij gaat huilen ga ik op mijn gemak plassen en tandenpoetsen. Eenmaal klaar is het huilen vaak over. Uiteraard reageer ik anders op echte huiltjes

Ze heeft gewoon honger

Nou ben ik de moeilijkste niet en als er hard gehuild wordt ‘s nachts, dan prop ik er met liefde een fles in. En wanneer de fles schoon opgaat, dan zal ze er vast behoefte aan hebben.

En wat was het nou?

Inmiddels slaapt Liza weer wat beter. Ze krijgt ‘s nachts gewoon een fles en slaapt daar weer goed op. Ik laat haar nog steeds wat langer huilen en hoop dat ze dan gewoon een goede houding vindt om in slaapt te vallen. Wat het geval is. Ze krijgt druppels van VSM (het potje wat voor handen is) als ze onrustig is en wanneer ze ‘s avonds heel hard huilt/krijst, dan ga ik lekker met haar zitten totdat ze rustig bij mij in slaap is gevallen. Ook eet ze vooral met ons mee en dus vrijwel geen potjes meer. Haar kamertje is anders. Ze ging zelf steeds aan de andere kant van het bed liggen dus zo leg ik haar ook neer. Ook is ze overdag naar 1 keer slapen gegaan, ze is dus echt moe als ze in bed ligt. Ik zeg niet dat we altijd goed slapen, maar 5 van de 7 nachten zijn toch echt wel een stuk beter dan daarvoor en daar doen we het voor!

Heb jij ook last van slechte nachten? Kijk dan ook even op slaapbabyslaap.nl. De druppels die ik gebruik komen van VSM, voor tanden (welke??) gebruik ik Chamodent, buikpijn Kindicol en voor onrust kan je het beste Kindival gebruiken. Check dit overigens altijd nog even bij de Drogist!

Ik ben benieuwd of er meer moeders zijn die zoveel excuses voor ‘ongewenst gedrag’ van hun kinderen zoeken. Doe jij dat ook?

Filed under Baby's
Tagged , , , ,
[prisna-google-website-translator]
%d bloggers liken dit: