Een update over hoe mijn bijna tweejarige nu slaapt

Mijn kinderen zijn niet de makkelijkste als het om slapen gaat. Met Eva was het gedonder zo rond 2,5/3 jaar afgelopen. Met Liza hopen we ook dan toch echt het ergste gehad te hebben. Liza maakt het alleen nog een beetje bonter. Ze komt rond een uur of 1 ‘s nachts bij ons in bed gekropen. Terugleggen lukt wel, maar uiteindelijk komt ze zachtjes onze slaapkamer ingelopen en merk ik niet eens dat ze naast me ligt.

Wat is het slaapritme van Liza (bijna 2 jaar)

Gelukkig slaapt ze 5 dagen in de week nog goed 2 uur in de middag (van 13:00 tot 15:00 uur). Ze heeft dat slaapje ook nog echt nodig. Slaapt ze niet of slaapt ze minder, dan valt ze aan het einde van de dag vaak in slaap en dat is helemaal niet handig.

Liza had niet geslapen, eenmaal thuis ligt ze binnen 2 tellen op de bank te slapen.
Wanneer ze niet slaapt, snurkt ze op de bank

Sinds kerst slaapt ze in een peuterbed en hoewel ze er eerst uitklom en ik er echt bij moest gaan zitten totdat ze sliep, gaat het de laatste week (even afkloppen) een stuk beter. Wanneer ze wakker is, klimt ze zelf uit bed en komt ze naar boven gelopen (we slapen beneden en wonen boven).
Daarna maak ik een fles klaar en neem ik d'r mee naar mn bed.

‘s Avonds gaat ze rond 19:30 dan weer naar bed. We zingen wat, ze krijgt een warme fles melk en we leggen haar dan in bed. Ook dat gaat de laatste week zonder al te veel morren. We hebben de laatste twee maanden wat met haar afgezien, we zijn daarom erg blij dat ze nu ‘gewoon’ gaat slapen. Uitzonderingen hier en daar natuurlijk daargelaten.

Zoals gezegd komt ze ‘s nachts naar ons toe. Vaak zachtjes zodat we het niet horen en soms ook wel met een luide ‘hoi!’. De nachten zijn verschillend. Ze kan heel rustig slapen, maar er zijn nachten bij waarbij het lijkt alsof ze de marathon loopt en dan trapt ze ons aan alle kanten blauw. Zo onrustig is ze dan.

Al met al denk ik dat we het ergste weer gehad hebben. Ze hangt steeds minder aan die vreselijke speen en ze wordt steeds zelfstandiger. Ik merk ook dat ze overdag knuffeliger wordt, waardoor ik hoop dat ze ‘s nachts die knuffelaandacht niet meer nodig heeft. Maar zolang ze nog lekker tussen ons inkruipt, geniet ik er nog maar even van. Bijna twee. Ze wordt al zo snel groot.

En zo snurkt ze lekker tussen ons in
En zo snurkt ze lekker tussen ons in

En om te illustreren hoe bijdehand ze ‘s avonds was? Bekijk dit filmpje maar.

Filed under Persoonlijk
Tagged
[prisna-google-website-translator]
%d bloggers liken dit: