Preistamp, een goed alternatief als er geen boerenkool voor handen is!

Eva’s lievelingskostje is echt boerenkool met worst. Maar wat als er geen boerenkool voor handen is? We hebben weleens Grunkohl in Duitsland gekocht, maar om nou alleen voor de boerenkool naar Duitsland te rijden. Dat gaat ons te ver. We hebben het hier (en in Oostenrijk) nog niet gevonden, niet vers en niet in de vriezer. Misschien komt het nog, maar ik ben bang dat ze hier gewoon geen boerenkool eten. De buren kennen het ook niet, dus ik denk dat we pech hebben!

Op zoek naar een alternatief dus. Andijvie heb ik ook nog niet gezien, zuurkool lust ik echt niet en Peen en Uien ook niet! Aangezien we nogal veel prei in huis hadden, goochelde ik op Preistamppot. Dat blijkt dus gewoon een normaal gerecht te zijn. En zo maakte ik vorige week een heerlijke preistamppot:

  • Ik schilde een kilo aardappelen (had ik al gezegd dat ik die geschilde aardappelen uit Nederland mis!)
  • Hakte 3 preien in kleine ringetjes (700 gram ongeveer)
  • Ook een ui werd in een kleine stukjes gehakt
  • De aardappels kookte ik gaar (20 minuten)
  • Ik bakte een bakje spekjes uit
  • Bakte de uitjes glazig en deed daarna de prei er bij en liet die ook nog een minuut of vijf bakken
  • Toen het mengsel van spekjes, ui en prei klaar was deed ik er nog wat kerriepoeder overheen
  • De aardappelen stampte ik tot moes met melk en boter
  • Daarna het mengsel van spekjes, ui en prei erbij en klaar!

Wij aten er een worst bij en dat smaakte echt heerlijk!

Eva vond het niet lekker overigens, maar als we de volgende keer de prei echt heel klein snijden dan zal ze het denk ik wel eten!

 

prei

13 Comments

  • 21 november 2014 at 09:32 — Reply

    Preistamppot is hier ook favoriet van mijn kleintje dus is zeker een goed alternatief!

    • Marlieke (Author)
      21 november 2014 at 23:29 — Reply

      Die van jou eet dus wel prei. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

  • sanne
    21 november 2014 at 09:57 — Reply

    Of zet de staafmixer erop Lieke. Weg prei!

    • Marlieke (Author)
      21 november 2014 at 23:28 — Reply

      Ja, heb ik gelijk een prakje voor Liza 🙂

  • 21 november 2014 at 10:57 — Reply

    Hier vinden de kinderen prei erg vies helaas.

    • Marlieke (Author)
      21 november 2014 at 23:28 — Reply

      Hoe kunnen we die kids prei leren eten? Ik proefde niks van de preismaak door de kerrie. Maar Eva vond het ook echt niks!

  • 21 november 2014 at 20:14 — Reply

    Ook hier wordt prei absoluut niet gewaardeerd door de kinderen!

    • Marlieke (Author)
      21 november 2014 at 23:27 — Reply

      Toch jammer hè. Ik vond het namelijk echt wel lekker met die kerrie eroverheen!

  • 22 november 2014 at 09:25 — Reply

    Wij eten hier ook regelmatig preistamppot, zo lekker! Het is ook lekker met een brie in blokjes en gehalveerde cherrytomaatjes er doorheen. En dan wat mosterd er nog door, dat is echt m’n favoriete stamppotrecept!

    • Marlieke (Author)
      22 november 2014 at 09:49 — Reply

      Wohhh dat klinkt goed. Ik ben gek op brie!

  • Marion Boesveld
    30 oktober 2015 at 18:23 — Reply

    Hallo, ik zocht naar preistamp… Kom ik op jouw site… Leuk in de vlugigheid zie ik lijnzaad enzo… Heb me maar lid gemaakt. Gezellig love Zwitserland . Tot snel ga de preistamp ff afmaken. 🍲👍🏻

    • Marlieke (Author)
      31 oktober 2015 at 08:30 — Reply

      Was de stamp lekker?! Ik hoop je nog te zien hier 🙂

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: