Op verzoek: Quiche met avocado, kip en brie

instagram-quicheAls ik een kookcreatie op instagram gooi, vragen mensen wat altijd wat erin zit. Bij deze foto net zo! Deze quiche was een hit bij ons thuis en dat terwijl Eva al vooraf knorde dat ze ‘echt geen hartige taart’ ging eten. ‘Echt niet‘ Het voordeel van dit recept is het dat het supermakkelijk is om te maken. Echt heel gemakkelijk. Daarom vandaag:

Quiche met kip, avocado en brie

Benodigdheden:

  • Een grote lap kant-en-klare bladerdeeg of gewone bladerdeeg plakjes
  • 500 gram kip
  • 2 rijpe avocado’s
  • uitje
  • brie
  • 4 eieren
  • room/melk

Zet de oven alvast aan op 200 graden. Snijd de kip in stukjes en bak het gaar. Kruid de kip naar gelang je het lekker vindt. Ik had hem niet gekruid en miste dat wel. Doe de bladerdeeg in een taartvorm die je hebt ingesmeerd met boter. Snijd aan de bovenkant de bladerdeeg die je overhebt af (houd ongeveer 1 cm aan de bovenkant over) .

Vul de vorm allereerst met een gesnipperd (niet gebakken) uitje, doe daarna de gebakken kip erin. Snijd de avocado in stukjes en leg ze over de kip. Sprenkel er citroensap over.  Meng de eieren met de room en giet dit mengsel over de kip en avocado. Als laatste snijd je de brie in plakjes en die leg je er overheen. Beetje tijm om het af te maken.
[ezcol_1half]quiche avocado brie kip[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]
IMG_2207
[/ezcol_1half_end]

Zet je quiche 25 minuten in de oven en klaar.

Easy peasy? Jup!
Lekker? Jup!
Voor herhaling vatbaar? Zeker weten!

[ezcol_1half]IMG_2209[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]IMG_2104[/ezcol_1half_end]

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

5 Comments

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: