Ons leven gaat nu echt beginnen

Afgelopen jaar hebben we even mogen proefdraaien, maar vanaf volgende week gaat ons leven echt beginnen. Dat gevoel heb ik wel heel sterk. Ook al leven we hier al ruim 10 maanden, hebben we vrienden gemaakt, ons ritme gevonden, afspraken staan, maar toch… Zonder de dagelijkse beslommeringen is het voor mijn gevoel niet echt.

Morgen om 8:50 gaat het van start. Nee, eigenlijk al om 8:20 uur. Dan gaan we met de groep kindjes lopen. De berg op om ze af te leveren op de kleuterschool. Snik. Hoewel ik weet dat Eva er enorm aan toe is en er enorm van gaat genieten, vind ik het wel spannend. Ik hoop maar dat ze zich op school wel kan gedragen. Dat ze daar niet die extreme huilbuien heeft of ruzie gaat maken “Dan mag je niet op mijn feestje komen”. De komende tijd lopen er in ieder geval wat moeders mee heen de berg op en halen wat moeders de kinderen weer op. Het is wat 🙂 Het is in ieder geval ook goed voor onze beenspieren! Ik ben heel benieuwd wanneer we de kinderen los kunnen laten en we ze alleen durven te laten lopen.

Morgen gaat ook de auto naar de keuring. Hopelijk hebben we dan ook deze wel eindelijk de Zwitserse kentekenplaten. Dan kunnen we alles van de emigratie afronden en ons echt concentreren op ons leven hier.

Dan is het voor het echie. Geen luilekkerland voor mij meer. Geen vakantie. Niet meer aanrommelen omdat ik geen zin heb om de dag te beginnen! We gaan het meemaken! Eigenlijk is het luilekkerland ook al voorbij. Gisteren had ik namelijk mijn eerste bruiloftshoot hier! Waaahhh!!! Ik vond het natuurlijk retespannend, maar het was zo ontzettend tof en de foto’s zijn zo gaaf geworden. Ja, ik ben wel klaar voor het echte leven 🙂

Filed under Ontdek Zwitserland, Persoonlijk
[prisna-google-website-translator]
%d bloggers liken dit: