Heeft deze gewassen appel echt plastic nodig?

Heeft deze gewassen appel echt plastic nodig?

X

Ik was vroeger een groot afnemer van spaghetti- en bamigroente. Heerlijk vond ik dat. Ook wanneer ik onderweg was vond ik het best relaxed om een bakje fruit te kopen. Niks mis mee, toch? Maar toen ik afgelopen maand overal foto’s van fruit in plastic verpakkingen voorbij zag komen dat al geschild of gewassen was, bedacht ik me dat het toch wel de spuigaten uitloopt. Wil men nu echt niet meer zelf een mandarijn pellen of een avocado doormidden snijden? Bizarre en bijzondere foto’s die vrijdag nog eens werden aangevuld door BuzzFeed.

Moet er echt zoveel plastic om voedsel heen?

Soms is het wel echt nodig. In landen waar veel insecten zijn is een extra bescherming om het fruit wel prettig. En soms kan je het ook echt niet anders meenemen. Vooral voor fruit-on-the-go is het wel oke, maar die appel kan je natuurlijk ook van thuis meenemen en wassen. Of gewoon kopen en ongewassen eten, of zeg ik nou echt iets sufs?

Welke van onderstaande foto’s vind jij nou echt niet kunnen?