Mijn dochter drinkt cola

Natuurlijk moet iedereen doen wat zij goed acht voor hun kind. Maar is het zo erg als je je kind een snoepje geeft of in mijn geval zelfs een glas cola? Als je zegt dat je kind doordeweeks ranja krijgt en in het weekend weleens een glas cola mag, dan kijken ze je aan alsof je het kind een spuit heroïne geeft. Ook een snoepje per dag is uit den boze. Want geef je je kinderen snoep, dan doemen de zwarte tanden voor je neus zich op.

Mijn mening is dat ik er vroeger ook niet slechter van ben geworden en wanneer je bewust bent van wat je doet, mijn kinderen er ook echt niet slechter van worden.

Mijn kind drinkt cola

Ik ben dus niet de perfecte moeder of misschien juist ook wel. Mijn dochters drinken wel ranja en Liza zelfs meer dan Eva. En in het weekend krijgt de oudste echt weleens een glas cola en Liza een slok door haar water. Ook krijgen ze iedere dag een snoepje en soms zelfs twee. Televisie staat hier niet op een rantsoen. De ene dag kijken ze veel tv en de andere dag amper. Oeps!

kind drinkt cola

Ik voed mijn kinderen bewust op

Het draait allemaal om balans. Mijn acties met mijn kinderen zijn bewuste acties. Zij genieten van een snoepje en van een glas ranja. Ze weten echter ook dat er ‘s ochtends niet gesnoept wordt en spelen ze heerlijk de hele middag buiten en zijn ze druk bezig, wie ben ik dan om te zeggen dat ze niet nog een snoepje mogen? Ben ik een loedermoeder omdat ik mijn kinderen televisie laat kijken en misschien wat extra suiker geef, of ben ik een goede moeder omdat ik mijn kinderen niet alles ontzeg maar bewust ben wat ze binnen krijgen?

kind drinkt colaIk voed mijn kinderen niet suikervrij op. Ik voed ze bewust op. Ik giet niet één/zevende van een glas vol siroop, maar net een laagje. Eva krijgt een beker cola in het weekend en dat weet ze. Ze zeurt niet eens meer om meer. Wel probeer ik ze geen pakjes of flesjes te geven met drinken speciaal voor kinderen. We weten allemaal dat deze bomvol zitten met suiker. En wat ben ik blij dat ze hier geen Fristi verkopen!

Mag jouw kind ook cola of iets anders ‘slechts’ op zijn tijd of ben je heel strikt? 

Filed under Opvoeding
[prisna-google-website-translator]
%d bloggers liken dit: