Lekker! Zelf paprika’s grillen

Lekker! Zelf paprika’s grillen

Gegrilde paprika maak ik vaak tussendoor. Het is een werkje van niks en smaakt hemels door je salade of als broodbeleg. Natuurlijk zijn ze ook in een pot te koop, maar zelf maken is leuker! Zeker als de paprika’s in de aanbieding zijn.

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 175 graden (grillstand). Was de paprika, snijd doormidden of in vieren en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprikastukken op een stuk bakpapier of aluminiumfolie op een bakplaat onder de grill. Na een minuut of 20 zal het vel rimpelen en zwart worden. Dat is juist de bedoeling!

Haal de paprikastukken uit de oven (met een tang) en stop deze in een druk-en-sluit-zakje of in een kom, die je met vershoudfolie afsluit. Zo gaat de paprika zweten en laat het velletje beter los.

Na een kwartiertje is de paprika dusdanig afgekoeld dat je het vel kunt verwijderen. Dat kan met een mesje of met je handen. Zelf houd ik het stuk paprika (met het vel naar boven) met 2 handen vast. Dan wrijf ik met mijn duimen zo het vel eraf.

Je kunt de paprika direct gebruiken op een broodje of door een salade. Of nog een dag of wat bewaren in een afgesloten bakje/zakje met een beetje lekkere olijfolie.

 

Ik deed net mijn oven open en tadaaaa: tomaatjes en paprika. Deze stonden er gisteravond al in, maar mochten doorgaren terwijl de oven afkoelde.

Een foto die is geplaatst door sanne van der willik (@sannevanderwillik) op

 

Boontjes, gegrilde paprika, tomaatjes, pitten en zaden en feta. Lekker fris! Een foto die is geplaatst door sanne van der willik (@sannevanderwillik) op

 

 

Zalm met kruidenboter, frietjes van paprika en pastinaak en warme oventomaatjes. En ‘t dan in de zon opeten 😍 Een foto die is geplaatst door sanne van der willik (@sannevanderwillik) op