Hoe overleef ik een all-inclusive vakantie?

Hoe overleef ik een all-inclusive vakantie?

X

Dit voorjaar togen we voor de zoveelste keer richting het vliegveld, een familievakantie in het verschiet. All-inclusive naar Turkije, samen met opa en oma. Is een all-inlcusive vakantie wel zo leuk? Mijn 8 grootste ergernissen. Herken jij ze of heb je zelf nog veel ergere dingen meegemaakt?

Twaalf dagen?

12dagenHet was heerlijk, we hebben genoten. Van het mooie weer, het heerlijke eten, elkaar en de rust. Twaalf dagen was een beetje lang, dat wel. Thuis zie ik opa en oma niet zo vaak. Mijn man ook niet trouwens. Thuis liggen de kinderen ook wel eens in bed. Hier niet. Momenten alleen waren ver te zoeken.

Handdoekjes leggen

handoekjesleggenDeze vakantie waren we met 7 personen. Door de rolstoel van oma (en de leeftijd) stelden we eisen aan onze plek aan het zwembad. In de zon, maar met een aantal parasollen, vlakbij de wc en vlakbij de bar en strategisch tussen glijbanen en restaurant in. Nu in het voorseizoen kwam ik nog weg met een dikke fooi voor de poolboy, in het hoogseizoen moet je vast de wekker zetten.

Hoteldansjes

hoteldansjesVaste prik om 10 uur ‘s ochtends als het animatieteam de dag start: het hotellied. En ‘s avonds na de show trouwens ook. En tussendoor vaak nog een paar keer. Na een paar dagen kun je het dromen. Verschrikkelijk. En dat dansje in bikini is al helemaal geen charmante vertoning. Toch zie je, veelal, vrouwen zich ‘s avonds verdringen op het podium om te tonen hoe goed ze de bijbehorende zwaaiende armbewegingen al onder de knie hebben. Ik verberg me liever en lach iedereen stiekem uit.

Onderbroekenlol

onderbroekenlol2De Mister Hotel-verkiezing. Goedkoop en vulgair vermaak vind ik het. In tegenstelling tot de mannen uit mijn gezelschap: opa van 79 en ook de jongste telg van 5 lagen blauw om de capriolen die de kandidaten uithaalden om de begerenswaardige titel Mister hotel te verdienen. Vadsige ontblote bovenlijven, drank, ballonnen. Nee, deze show is zรณ niet aan mij besteed! Ik vermaakte me met mijn iPhone en mojito. Of twee.

Insecten-alarm

veenmol2Vergeet kakkerlakken, of tarantulas. Ondanks dat er elke dag een hoeveelheid verdelgingsmiddel in en om het hotel wordt gespoten, vliegen in Turkije hele grote torren rond en stapte ik bijna op een veenmol. Nee, dan heb ik toch liever lekker voorspelbare Nederlandse wespen en muggen.

Weg-met-de-weegschaal

weegschaalNa een aantal dagen all-in gaat je broek toch strakker zitten. Een gebakken eitje als ontbijt, een drie-gangen-lunch, een roomijsje of een warme wafel tussendoor en na een groots diner nog Turkse toetjes. Natuurlijk vergezeld van een aantal drankjes. Een paar kilo zit er dus heel gemakkelijk aan. Ook bij mij, want naast de baklava dronk ik dagelijks heerlijke mojito’s!

Keuzestress

keuzestressOp vakantie is je dagbesteding is lekker overzichtelijk: strand of zwembad? Bij ons zorgde de lunch-locatie voor stress. De kinderen wilden pizza en dรถner bij het strand, oma in de schaduw, opa binnen en wij in een kleiner restaurantje aan de andere kant van het resort. De leukste discussies leverde dit beslissingsmomentje op. Om de beurt wonnen we.

Bergen was

wasNatuurlijk kun je kleding in het hotel laten wassen. Maar met 7 personen werd dat toch best prijzig. De eerste twee dagen na thuiskomst had ik een date met de wasmachine, droger en strijkplank. Ik was gelijk weer toe aan vakantie!

Hoe overleef jij 12 dagen All-Inclusive?