Hekel aan de weerapps

Het weer. Iedereen heeft het erover en iedereen kijkt standaard naar de weerapps om te kijken wat voor weer het dan wordt. Maar hoe vaker ik naar zo’n weerapp staar, hoe vaker ze het mis hebben.

Ik hoor het mijn moeder nog zeggen aan de keukentafel; “Het regent nu.” Ze keek niet eens naar buiten! En nee, buiten was het gewoon oke weer en vooral: droog! Waar ik vroeger het idee had dat de indicatie van het weer nog wel klopte en je een soort van vooruit kon plannen, is dat de laatste maanden helemaal niet zo. Geven ze de hele dag regen en onweer op, dan is het hoogstens bewolkt. En is het buiten minimaal 20 graden dan geeft een andere weerapp me de melding dat het vriest! Het vriest! Nou in de zomer moet het toch wel erg ver gaan wil het vriezen toch?

Als een echte kenner naar het weer kijken

Dus voortaan kijk ik wel gewoon naar buiten. Kijk ik als een echte kenner naar wolken, naar hoe de wind staat en wat mijn gevoel aangeeft. Dan zitten we er bijna nooit naast. Als ik wil weten waar de regenwolken zijn en hoe de onweerswolken zich ontwikkelen, dan kijk ik dan wel weer even op een app. Maar ik laat me niet meer leiden door die stomme apps die toch niet kloppen! img_5840

 

 

Filed under Alles
[prisna-google-website-translator]
%d bloggers liken dit: