Waarschuwing! Pas op wanneer een Facebookvriend opnieuw vrienden wilt worden

Heb je dat weleens dat een Facebookvriend opnieuw vrienden wilt worden? Vandaag was dit bij mij het geval en dat bleek een enorme vergissing te zijn. Dus vandaar dat ik jullie even deze Facebook waarschuwing wil meegeven.

Facebook Waarschuwing!

Ik kreeg een normaal vriendschapsverzoek. De naam was hetzelfde, de foto was hetzelfde. Ik dacht nog; die heeft haar account verwijderd of kan niet meer in het account. Ik accepteerde het verzoek.

Nog geen tien minuten later kreeg ik een messengerbericht. Met ‘hoi, kan je me ook je telefoonnummer geven?’ Ik vond het ietwat vreemd, maar dacht nog: ze heeft misschien gewoon een nieuwe telefoon en installeert heel suf Facebook weer opnieuw. Verder zag ik niks geks.

Nog geen minuut later piepte mijn telefoon. Ik kreeg de melding: Betalen via je telefoon is heel eenvoudig. Hierbij uw vijf-cijferige code. Toen gingen bij mij de alarmbellen rinkelen. Dit is foute boel. Maar hee… het is een Facebookvriend. Ik ken haar. Het is toch wel raar.

Nog geen seconde later kwam de aap uit de mouw

“Ik heb je een SMS gestuurd waarin een code met vijf cijfers staat. 
Wil je voor mij deze code opschrijven? 
Kan je de code sturen?🙂  “
Natuurlijk rapporteerde en blokkeerde ik direct deze ‘vriend’. Ik zag dat de echte Facebookvriend zelf al ervan op de hoogte was dat iemand zich voordeed als haar en iedereen al waarschuwde.
Omdat ik er bijna ingetrapt was, wil ik jullie ook waarschuwen. Stel je voor dat ik ie code had gegeven, wie weet waarvoor ik dan had betaald!
Hebben jullie weleens zoiets gehad?
Filed under Actualiteit
[prisna-google-website-translator]
%d bloggers liken dit: