Ergens korting? Ik ben echt een Hollander!

Ergens korting? Ik ben echt een Hollander!

Ik ben en blijf een echte Nederlander, ook in Zwitserland. Altijd op zoek naar koopjes en gratis extra’s. Het neemt nog geen extreme vormen aan, maar als het goedkoper kan dan ga ik echt niet meer betalen. Sinds ik hier woon ben ik me er wel van bewust dat het gedrag is dat typisch Nederlands is. De Zwitsers zijn hier gewoon minder (open en bloot) mee bezig. Ze geven geld uit als water. Wat drinken na het sporten, prima. Maar veel nemen ook een complete maaltijd daarna. Het iets cultureels natuurlijk. Er wordt hier vooral tussen de middag warm en goed gegeten. ‘s Avonds is het een beetje aanrommelen bij de meesten en dan is het logisch dat je na het sporten honger hebt. Een kleine maaltijdsalade kost hier alleen wel minimaal 15 euro en dat vind ik veel voor zomaar…

Ik ben wat dat betreft ook echt wel gierig. Is dat het goede woord? Misschien wel. Want voor de weekboodschappen ga ik naar Oostenrijk. Tanken doen we in Oostenrijk. Shoppen doe ik in Oostenrijk. Natuurlijk zien we weleens een winkel in Zwitserland van binnen, maar eenvoudig boodschappen doen is zo weer 50 Frank neertellen (eerlijk is eerlijk; ze hadden boerenkool en chilisaus en, en, en…).

Hoera voor mijn Nederlandse roots

Ik ben natuurlijk wel enorm verwend met de online shopping wereld in Nederland. Het online shoppen dat we in Nederland kennen, dat is in Zwitserland echt nog lang niet zover. Als ik een boek online bestel dan is het er 3 of 4 dagen later. Als ik kleren bestel dan moet ik ongeveer 6 euro bijbetalen om het de volgende bezorgd te krijgen. Next day delivery dat kennen ze hier in veel gevallen (nog) niet.

Korting? Ja hier!!

Ik bestel wel veel in Nederland en zorg dan dat het met het bezoek mee komt of ik neem het zelf mee. Er is natuurlijk niks leukers dan op Nederlandse websites gewoon koopjes te scoren en het is nog leuker als je er een kortingscode bij kunt gebruiken. Kortingscodes ontvang je allang niet meer via nieuwsbrieven. Je kunt er ook actief naar op zoek gaan.

Open bijvoorbeeld de website van e-Kortingscode.nl en je kunt direct van grote en kleine winkels kortingscodes kopiëren. Ken je bijvoorbeeld de website Babyvalue? Deze webshop verkoopt showroommodellen en modellen van vorig jaar van bijvoorbeeld Maxi Cosi en Quinny. Waarom meer betalen voor exact hetzelfde product alleen dan met een ander kleurtje? Precies! En dan krijg je er via e-Kortingscode ook nog eens exclusief 10% korting op Maxi Cosi autostoeltjes! Een andere fijne actie die e-Kortingscode nu heeft lopen is die voor Bol.com. Bol, mijn steun en toeverlaat als het gaat om cadeautjes naar vriendjes en vriendinnetjes, neefjes en nichtjes. Vergeet ook Sinterklaas niet! Via e-Kortingscode krijg je nu maar liefst exclusief 10% korting op alles in het sport- & vrije tijdsassortiment.

Ben jij een echte Nederlander en heb je nog leuke tips voor me? Ik hoor ze graag!