5 redenen waarom ik emigreren kan aanraden

Wil jij weleens weg uit Nederland. Wil je je horizon verbreden en dat niet alleen doen door vakanties te vieren overal en nergens. Ben je toe aan iets nieuws en dit keer iets anders dan nieuw haar. Dan is misschien emigreren wel wat voor jou/jullie!

Wij waren ons al een tijdje bewust van het feit dat we wel weg wilden uit Nederland. Wel onder een aantal voorwaarden, maar als we de kans zouden krijgen dan zouden we gaan. En nu 8 maanden later, ben ik enorm blij dat we deze stap hebben gezet. Natuurlijk is het moeilijk, soms wat moeilijker dan anders, maar over het algemeen is onwijs relaxed!

Opnieuw beginnen

Een nieuw land, een schone lei. Het is niet dat ik mijn oude leven zat was, maar ik had zeker wel wat plannen destijds om mezelf weer wat uit te dagen. Uitdaging genoeg in een nieuw land! Denk maar eens aan nieuwe vrienden maken, de taal machtig worden en de kinderen goed laten aarden.

Rust

Natuurlijk moet je werken. Natuurlijk gaan de kinderen naar school. Natuurlijk heb je verplichtingen. Maar omdat je familie niet in de buurt woont, mis je heel wat feestjes en verjaardagen. En omdat je Nederlandse vrienden ook niet in de buurt wonen en de nieuwe vrienden (die je ongetwijfeld maakt) vaak nog niet zó close zijn, heb je vooral in het begin niet zo heel veel verplichtingen en kom je echt tot rust.

Quality-time voor het gezin

In plaats van barbecue naar verjaardag en daarna nog door te rijden naar een feestje, ga je hier met het gezin wat doen. Ontdek het land, rommel wat aan in je nieuwe huis, genieten van elkaar. Je bent nogal op elkaar aangewezen deze tijd, dus het is heerlijk dat je nog niet zoveel moet.

Ander uitzicht

Het kan natuurlijk zijn dat je van Amsterdam of Utrecht naar een andere drukke stad gaat verhuizen. Maar hoe je het went of keert, in veel landen ben je ook sneller in een schitterende omgeving. En echt, na 8 maanden kunnen wij nog intens genieten van de bergen, de natuur en ons nieuwe uitzicht!

Verrijking

Ik had toen ik 17 was, nooit kunnen denken dat ik ooit in een Duits-sprekend land zou gaan wonen. Mijn leraar van destijds zou zich kapot gelachen hebben.  Duits, mijn enige onvoldoende op mijn eindlijst! En wat doe ik? Ik spreek Duits en nog best redelijk ook (nou ja, ik had best wat meer op kunnen letten vroeger). De taal worden we dus langzaamaan machtig, maar wat dacht je van cultuur. Niemand heeft mij ooit verteld dat men in Zwitserland gelooft in het Christkind. Niks geen Jezus met kerst, maar gewoon een engel die de boom versiert en cadeautjes brengt.

Inmiddels overtuigd dat emigreren ook voor jou een fijne oplossing zou zijn? Maak er dan gewoon werk van, mits het hele gezin met je mee wilt!

Natuurlijk is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. De eerste maanden ben je druk, maar moet je echt nog moeite doen om contacten te leggen en onderhouden. Heb je dat allemaal gehad en alles op de rit, dan begint het gemis van vrienden, maar vooral familie. Niet even je kinderen droppen, omdat jij ze zat bent. Geen spontane en o zo fijne logeerpartijen. Daarbij ben je snel kapot als je de hele dag in een andere taal moet ouwehoeren, maar hee dat wordt beter als je het vaker doet! 

Filed under Eropuit, Ontdek Zwitserland
Tagged
[prisna-google-website-translator]
%d bloggers liken dit: