De vraag van vandaag: wanneer komt nummer 3?

Ben jij ook zo nieuwsgierig of we wel zin hebben in een nummer 3. Willen we misschien wel voor een jongetje gaan of toch een derde meisje? Zijn we al toe aan een derde of absolluuuuut niet? Ik ga het je vandaag vertellen!

Jeetje wat een teaser. Het antwoord is kort en bondig. Als het aan ons ligt, komt er geen nummer 3. Zeg alleen nooit nooit. Die twee meiden van ons, zijn ons ook min of meer overkomen. Wat ik wel gek vind is dat ik ineens steeds vaker de vraag krijg of en zelfs nog vaak ‘wanneer’ nummer 3 komt.

Wanneer komt nummer 3?

“Ga je je gezin nog uitbreiden met een jongetje?” (De letterlijke vertaling uit het Zwitsers). De eerste keer dat ik die vraag kreeg dat ik; echt? Wat bedoel je? Een jongetje. Hoezo? Later bedacht ik me natuurlijk dat wanneer je twee jongens hebt, het ergens vaker wordt gedacht om nog voor een meisje te gaan. Waarom zou je dan niet voor een jongetje willen gaan als je al twee meisjes hebt?

Natuurlijk kriebelt het bij mij nog weleens, maar nooit om een jongetje. Wanneer ik ooit weer voor een kindje zou gaan, dan zou ik het liefste een meisje willen hebben. Ik ben namelijk stiekem jaloers op die gezinnen met 3 of meer meiden. Maar zelf moeder van zo’n ‘groot’ gezin zijn, nee dat zie ik mezelf niet.  Dat is meer iets voor volwassen mensen ๐Ÿ™‚ Ik zou natuurlijk ook nog weleens zwanger willen zijn, lekker ongegeneerd de hele dag met mijn buik uit lopen en een kraamweek wil ik ook nog weleens meemaken. Bij de meiden vond ik deze week echt heel speciaal.

Maar waarom dan geen nummer 3?

Ik heb zoveel redenen om geen nummer 3 te willen… Oh en wat ben ik natuurlijk bevoorrecht om dit te kunnen beslissen. Twee is echt genoeg en wel om onderstaande redenen, hoewel de belangrijkste reden is dat je er samen achter moet staan. Voor Floris is twee meer dan zat en voor mij ook.

Ik vind het pittig zo in het buitenland met twee meiden. Ik heb geen familie waar ik ze eventjes kan droppen. Ik kan niet even ongestoord boodschappen doen omdat ik de meiden bij mijn moeder drop. Natuurlijk wordt het vangnet hier groter, maar niet zo groot nog om onbeperkt beroep op ze te kunnen doen. Wat je wel kunt doen in nood bij familie.

Ik heb twee prima zwangerschappen gehad, twee goede bevallingen en twee gezonde kinderen. Stel je voor dat er iets niet goed zou zijn… Dat vond ik al eng bij Liza. De onbevangenheid die ik bij Eva had is weg. Wie zegt dat het jou gegund wordt om gezonde kinderen te krijgen?

As we speak...

As we speak…

Daarbij wil ik ook wel weer wat nachten doorslapen. Mijn wallen worden steeds dieper. De groeven worden niet charmanter en nog een kind in bed, nee dat trek ik niet. Daarbij krijg ik in een mum van tijd ineens grijze haren erbij en zit ik, as we speak, te typen met Liza op schoot. Vannacht kruipt ze ongetwijfeld weer naast me. Dus nee.

Ik ben er wel een beetje klaar mee. Ik kijk uit naar de tijd dat Liza zelfstandiger wordt. Dat ik voor mezelf na al die jaren weer een beetje tijd heb. Dat ik weer wat meer kan werken. Ik ben gewoon toe aan tijd voor mezelf en mijn eigen ontwikkeling.

Dat gezegd hebbende, houd ik natuurlijk altijd ruimte voor verandering of voor een plotselinge verrassing. You never know! haha

wanneer komt nummer 3? wanneer komt nummer 3?

En fotogeniek! Als Eva thuis is, zijn ze samen weer zo gezellig, Liza is verkleed als kabouter. Hahaha, ze wide niet verkleed, maar wel een rode stip op d'r neus Eva weet eindelijk hoe ze de door haar felbegeerde knuffels van Liza krijgt: door zich te gedragen als een verdrietige baby. Ook de kinderen genoten van dat lekkere zonnetje En samen gefietst. Wanneer de zon achter de erg verdwijnt is het overigens ijskoud hier

img_3781

Heerlijk samengespeeld

 

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geรซmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

25 Comments

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: