liggende foto uit Instagram

Ik ben een thuisblijfmoeder

Dit stuk stond al heel lang in mijn concepten. Waarom? Iedereen schreef destijds ineens over thuisblijfmoeders en ik vond mezelf of deze post niet origineel genoeg. Omdat het zonde is om berichten die af zijn, in de map concepten te bewaren, heb ik vandaag toch op publiceren gedrukt. Want ik ben toch echt een thuisblijfmoeder.

Thuisblijfmoeder

Ik ben een thuisblijfmoeder. Een moeder die thuisblijft om voor haar kinderen te zorgen. Ik doe de was en zorg dat ik daar nooit klaar mee ben. Ik maak het huis schoon en loop net zo makkelijk met mijn eigen baggerpoten weer naar binnen. Ik speel en kleur met mijn kinderen en zij op mij. Ik wandel en bewandel hun pad. Ik hoor ze aan en doe net zo vaak mijn oren weer dicht voor de herrie die ze maken.
Ik zorg voor mijn kinderen en zij zorgen voor mij. Met een hapje en een drankje, zorgen zij dat ik niks tekort kom. Met een knuffel en een ik hou van je, hoor en knuffel ik ze wanneer het maar kan. Door mijn kinderen ben ik thuis. Voor mijn kinderen ben ik thuis. Ik ben gewoon een thuisblijfmoeder en zorg dat ik altijd aan het werk ben.

img_0681

Werkende moeder

Jij, de werkende moeder, bent vast veel gestructureerder, hebt andere gesprekken dan poepluiers en ontwikkelingen. Jij doet vast je oren niet dicht voor je kinderen als je thuis bent en hoort net zo goed die ‘ik hou van je’s’. De ontwikkelingen die jij mist, die maak je op een andere manier goed. Door er op die momenten als je ze ziet, er voor ze te zijn.

En… terwijl jij lekker Goede tijden, Slechte tijden kijkt omdat de kinderen op bed liggen en je dat na een dag werken verdiend hebt, dan denk ik aan jou en zit ik achter mijn laptop. Om mezelf maar te blijven uitdagen omdat ik op mijn dayjob niet verder kom dan de uitdaging een luier om billen die achterstevoren en binnenstebuiten staan, te wikkelen. Serieus!

Verdien je geld als thuisblijfmoeder?

Dus of een thuisblijfmoeder nou ruim 72.000 euro per jaar zou moeten verdienen (lees HIER) of niet, hoe boeiend is dat? Om te laten zien dat wij als thuisblijfmoeder nou zoveel te doen hebben en echt daar wel wat meer waardering voor zouden moeten krijgen. Nee hoor. Wat een onzin. Ik ben thuis  en laat mij maar lekker thuis aanrommelen en alleen aan mezelf verantwoording af te hoeven leggen. Want als ik dat geld toch daadwerkelijk zou verdienen, dan zou het hier wel heel erg spik en span moeten zijn. Lopen mijn kindjes in het gareel. Met gestreken broeken en zonder gaten in de sokken (grapje).

Dinsdag is zo'n rare dag. Ik ben aan het ruimen en met de kinderen bezig.

Filed under Actualiteit
Tagged
[prisna-google-website-translator]
%d bloggers liken dit: