De ooievaar, hoe zat het ook alweer?

Afgelopen maandag liep ik met Eva door Blijdorp en zagen we een hele hoop ooievaars. En je weet wat ze zeggen over ooievaars! Ik was dus heel benieuwd of de ooievaar mijn pakketje al klaar had liggen. Het zal je toch gebeuren. Loop je in Blijdorp, ziet de ooievaar jou lopen en denkt; ‘Ah dat is lekker dichtbij. Alsjeblieft!’ Wat zou dat toch handig zijn!

Ik was wel even benieuwd waar het verhaal van de ooievaar vandaan kwam en vond op de website van Quest de volgende uitleg:
De terugkeer van de ooievaar in het land, betekende vroeger maar een ding: de lente was weer begonnen!
Hij was de vogel die het geluk bracht. Een huis met een ooievaarsnest op het dak, zou geen onheil treffen. Om de ooievaar te verleiden een nest op hun huis te maken, bouwden mensen op hun dak alvast een soort platform voor hem. Eenmaal geïnstalleerde ooievaars zochten gedurende de dag hun voedsel in de rivieren, meren en moerassen. En dit waren precies de plekken, zo gaat de legende, waarvan de mensen dachten dat daar de zielen van ongeboren kinderen ronddwaalden. Hoe eenvoudig was het voor de ooievaar daar een baby op te pikken en die bij de gelukkige moeder af te leveren als dank voor het heerlijke nest op het dak.

Maargoed, de ooievaar is niet langs geweest de afgelopen dagen en wat mij betreft mag hij nog wel even 2 weken doorgaan met de bestellingen voor andere ouders, dan maak ik het nest voor die kleine uk nog even klaar. Mijn tijd komt snel genoeg. Tot die tijd hoop ik nog heel veel quality time door te brengen met mijn kleine meisje! Want wat is ze toch leuk.

eva2

Filed under Beleven, Kinderen, Zwanger
Tagged , , ,
[prisna-google-website-translator]
%d bloggers liken dit: