Vandaag stel ik met veel trots een nieuwe blogger aan jullie voor: Daniëlle. Daniëlle schrijft veel, vaak en voor verschillende platforms. Zij zal vanaf nu haar inspiratie, creaties en hopelijk ook veel foto’s van haar snuffelkast met jullie gaan delen! Vandaag haar eerste blog en wel één voor de hakers onder ons. Lees maar mee:

Mijn eerste blog voor Love that! Wat een eer dat ik op deze plek dingen van mezelf kan laten zien en horen.

ProfielfotoEerst maar eens even voorstellen: ik ben Daniëlle en ben *slik* inmiddels 33 jaar oud. Samen met Hendrik, poezen Mik en Aaltje en ondeugende kater Pieter woon ik in Arnhem. Oorspronkelijk ben ik een Brabants meisje maar het wonen in Arnhem bevalt me zo goed dat ik mooi in Gelderland blijf. Tenminste…voor nu. Je weet tenslotte maar nooit wat de toekomst brengt!

Snuffelkast

Eén van mijn ‘dingen’ is dat ik bijna altijd creatief bezig ben. Je maakt me gelukkig met een grote pot thee op de werktafel en dan maar gaan. Achter me staat een grote kast met vakjes. Elk vakje kent zijn eigen ‘onderdeel’. Heerlijk om daarin te snuffelen (want hij staat zo vol dat ik vergeet wat er allemaal in zit) en aan projecten te beginnen. En dat gaat van links naar rechts. Haken, kaarten maken met papier, dingen proberen met verf of krijt, in de weer met mooie stofjes of stempels maken. Noem maar op!

Mix & match

Bij het maken van kaarten komen vaak meerdere onderdelen bij elkaar. Je kunt zo lekker mixen & matchen op een kaart. Hem bekleden met stof en vervolgens met verf er iets op tekenen. Een woord erop borduren en als puntje op de i een knoopje gebruiken. Of een randje haken om een bestaande kaart. En dat deed ik vandaag!

De kaart die ik gebruikte is van Zusss. Een super mooi en naturel merk met tassen, armbanden, textiel en dus ook papierwaren. De kaart is gedrukt op vrij zwaar papier, bijna karton, en daarom perfect te gebruiken voor mijn idee. Nou moet ik eerlijk opbiechten dat het niet echt ‘mijn’ idee is hoor. Internet staat vol met kaarten waar een randje omheen gehaakt is. Maar dat maakt het niet minder leuk om te doen.

Wat ik deed

Ik tekende op de achterzijde een kader met een stipje om de centimeter. Met een gaatjestang maakte ik op elke stip een gaatje. Met mooie kleuren garen heb ik daarna steeds drie vasten (haaksteek) in één gaatje gemaakt. Bij de hoekjes heb ik zes vasten gebruikt omdat je anders niet om de hoek komt. Aan het einde afhechten en voila…een kaart met een persoonlijk randje!

Persoonlijk randje om een mooie stevige kaart
Persoonlijk randje om een mooie stevige kaart van Zusss

 

Wat een cadeautje om zo'n kaart te krijgen, maar je kunt het natuurlijk ook zelf ophangen
Wat een cadeautje om zo’n kaart te krijgen, maar je kunt het natuurlijk ook zelf ophangen

You May Also Like

One comment

Reply

Ziet er leuk uit zeg! Ik kan wel een beetje haken.

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.