Boor | Koken op oudjaarsdag!

Wij zijn terug in la douce France. We zijn heel druk met de aanvragen voor komend jaar. Er komen ook aanvragen buiten het hoogseizoen binnen: een verwarmd zwembad was een goed idee! Gezien ik weer volop aan de slag ben met Domainemalpaskookt dacht ik misschien is het wel leuk om voor jullie 2 diners samen te stellen voor oude jaars avond. Het is immers inmiddels zo half mijn beroep geworden.

Natuurlijk hebben we kerst net achter de rug, met waarschijnlijk een overdaad aan eten en drinken. Dus daarom 1 geheel vegetarische variant en behalve de desserts zijn ze alle gerechten licht verteerbaar en heel gezond. Oh en belangrijk: veel kun je al van te voren maken. Zodat je gewoon van het gezelschap kunt genieten ipv de hele avond in de keuken te staan. Trouwens laten we eerlijk zijn de keuken is met huis-feestjes meestal de place to be!

De vegetarische variant:

Vooraf: Aardperen wortel soep

Aardperen worden ook wel topinambour of Jerusalem Artisjok genoemd. Het zijn een soort wortels met een hele aardse smaak en inderdaad hebben ze iets weg van een artisjok. De soep is heel verrassend door de combinatie met de wortel.

Tussengerecht: Snijbietkoekjes

Ik heb 1 hele grote favoriet als kok en dat is Ottolenghi. Hij kookt Arabisch/Israëlisch of eigenlijk gewoon mediterraan. Ik ben dol op zijn variaties en kruiden gebruik. Deze koekjes waarvoor je het deeg al kunt voorbereiden en het bakken maar even duurt zijn een beetje van hem en een beetje van mij;)

Hoofdgerecht: Pasta

Het oog wil ook wat en wat is er leuker dan koken met producten die er ook nog fantastisch uit zien! De romanesco: echt een heerlijke groente! Het is een soort groene bloemkool maar met torentjes: echt prachtig. En dit zet je in een handomdraai op tafel.

Dessert: Chocoladetaart

En als toetje ben ik altijd voor taart: deze chocolade taart is echt super lekker. En gek genoeg lactose en glutenvrij. En eigenlijk best luchtig, voor een chocoladetaart dan.

Diner nummer 2

Voorgerecht: Franse Courgette soep

Niks lekkerder dan een ouderwetse Franse courgette soep. Simpel en erg lekker.
En goed van te voren te maken.

Tussengerecht: Koekjes!

Polenta parmezaan koekjes met aubergine en bospaddenstoelen. Een gerecht wat ook als hoofdgerecht kan trouwens. Ik had nog nooit met polenta gekookt: het is maismeel en het is een mooi product eigenlijk. Ook dit gerecht is goed voor te bereiden.

Hoofdgerecht: Kalfsragout

Dit aten we heel traditiegetrouw met mijn familie op nieuwjaarsdag. Maar het is ook een prima recept voor de dag ervoor. En kalfsragout ziet er altijd zo prachtig uit in een bladerdeegbakje. Gewoon een beetje groene sla erbij serveren en je zit goed.

Desert: Cheesecake met vijgen en appel

En dan nu de allerlekerste calorieen bom: Vijgen appel cheesecake.
Een cheesecake waarbij een engeltje op je tong piest en door het gebruik van
vers fruit lijkt hij ook best gezond;) Hij is heerlijk, maar machtig.

Alle gerechten zijn berekend op 4 personen
Alvast een heel fijn uiteinde en een super nieuw begin!

Boor Siegel

Boor Siegel woont in Frankrijk waar zij met ziel en zaligheid vakantieverblijven (gîtes & lodgetenten) verhuurt, fantastisch kookt Domainemalpaskookt, haar kinderen tussen twee culturen opvoed en waar zij Boor is.

Laat hier je reactie achter

%d bloggers liken dit: