8 Sprookjes voor volwassenen op Netflix

8 Sprookjes voor volwassenen op Netflix

Morgen, 7 juli, is het De dag van het Sprookje. Echt waar!! Daarom heeft Sanne de leukste sprookjes voor volwassenen voor je uitgezocht.

Urenlang wegdromen. Vroeger kon ik dat alleen bij boeken, maar in mijn hectische leven van nu is geen ruimte voor het geschreven woord (behalve werkgerelateerd dan, haha). Gelukkig is er Netflix, met een schat aan verhalen en sprookjes. Het maakt niet uit waar ik ben, de app op mijn telefoon of ipad weet altijd waar ik gebleven ben. En dat is al een sprookje op zich. Ook even wegdromen?

Once Upon a Time

"Once-Upon-A-Time_</p
Once Upon a Time (2011-2013, 3 seizoenen) is anders dan elk ander sprookje. Het is een compleet boek, vol herkenbaarheid waardoor je telkens op het verkeerde been wordt gezet. Je herkent de karakters direct. Briljant ook hoe de verhaallijnen zich verweven door de seizoenen heen. Seizoen 1 vond ik het mooist met ook 2 en 3 heb ik met plezier gekeken. Deze zomer schijnt seizoen 4 eindelijk ook in Nederland beschikbaar te zijn. Ik kijk er naar uit!

Maleficent

Is de boze fee wel zo boos? Achter dat onaardige masker van Angelina Jolie zit eigenlijk gewoon een goede fee. Bekijk het klassieke sprookje Doornroosje vanuit het perspectief van fee Malafide oftewel Maleficent (2014, 1 u 37 min).

Enchanted

 

Enchanted_EN_NL_571x800Bij Enchanted (2007, 1 u 47 min) dacht ik eerst toch een tekenfilm opgezet te hebben, maar dat veranderde snel toen prinses Giselle van het sprookjesland Andalasia verbannen werd naar de echte wereld van het moderne Manhattan. Gelukkig luisteren de dieren ook hier naar haar gezang en onderbreekt humor de scenes die te zoetsappig worden.

Inkheart

Inkheart_EN_CAN_571x800

Wat als je door voor te lezen personages tot leven kunt wekken? Zo wordt elk sprookje werkelijkheid,! Of toch niet? In de film Inkheart (2008, 1 u 45 min) heeft een boekbinder dit geheime talent. Maar hij is er zelf minder blij mee. Wat verbergt hij toch voor zijn dochter?

The Hunters

 

EN_NORDICS_571x800_The-Hunters

De recensies voor The Hunters (2013, 1 u 29 m) zijn niet al te best, toch genoot ik van de spannende zoektocht naar mythische sprookjes-voorwerpen, van het Gulden Vlies tot de glazen muiltjes van Assepoester. Vergezocht, maar toch leuk.

Oz the Great and Powerful

untitled

Oz the Great and Powerful mocht niet ontbreken in dit rijtje. Te bizar voor woorden. Punt.

The Odd Life of Timothy Green

Odd-Life-Of-Timothy-Green,-The_EN_US_571x800

Als in de moestuin een klein jongetje geboren wordt dan is het geluk compleet voor een kinderloos echtpaar. Maar waarom groeien er blaadjes aan zijn benen? The Odd Life of Timothy Green (2012, 1 u 44 m) is een pareltje. Zo lief, klein en schattig.

Princess Ella

ella_EN_NL_571x800

Als je altijd gehoorzaam bent, is je prinsessenleven dan wel zo leuk? Wie maakt er misbruik van Princess Ella (2004, 1 u 36 m). Ella gaat op zoek naar een manier om de vloek op te heffen die ervoor zorgt dat ze haar dromen niet kan najagen. Een echt sprookje met goed einde natuurlijk!