Ons Zwitserleven | De eerste week na de vakantie

19 augustus 2017

Ons Zwitserleven | De eerste week na de vakantie

19 augustus 2017

Zo, die eerste week na de vakantie hakt er wel even in zeg. Niet alleen voor Eva, die deze week begon in de eerste klas, maar ook voor mij. Want ik was ook niet meer gewend om om kwart over zes op te staan en dat iedere dag! Verder deden we deze week ook weer gewoon veel. Veel nieuwe dingen zoals sporten, maar ook veel gezellige dingen!

Op zaterdag hadden we een verjaardag op de mooiste plek in onze buurt; de Voralpsee. We barbecueden aan de rand van het meer, kletsten met een internationaal gezelschap en de kinderen speelden zo leuk en gezellig de hele middag. Voordat we het doorhadden was het geen 18:00 uur maar 20:00 uur!


We werden zelfs nog getrakteerd op een alphoornblazer

Op zondag was het tijd om ons voor te bereiden op de eerste schooldag van Eva. We vulden de Schulthek en ze kreeg haar Schultute. Dat heb je allemaal al deze week kunnen lezen natuurlijk.

En toen was het maandag eindelijk zover. Eva ging naar de eerste klas! Wat hadden ze er zin in. Al was het voor ons allemaal nog wel onduidelijk hoe het allemaal zou gaan, maar toen de bel (fluit van de juf) was gegaan, stonden alle schoolkinderen (dus niet die van de kleuterklas) voor de deur. Daar kwamen de 3 leraren naar buiten en riepen ze klas voor klas naar binnen. Eva heeft de grootste klas met 17 kinderen, dus het aantal kinderen dat er stond was nog geeneens vijftig geloof ik. Bijzonder zo’n kleine school!

Uiteraard maakte ik ook de jaarlijkse foto!

Maandag moest Eva gelijk ook ‘s middags naar school (dat moeten ze maar twee keer in de week) en ‘s avonds mocht ze gelijk meedoen met Jugi, de gym voor grote meisjes. Ik weet niet of ze het leuk vond, maar ze moet komende week nog maar een keertje. Dan kan ze echt beslissen of ze het leuk vindt of niet. Al met al een drukke dag voor haar.

Dinsdag gingen Liza en ik samen naar de Baggersee, heerlijk om echt even wat samen te doen. Het was superlekker weer en helemaal niet druk. Ze genoot en… ik ook!

Liza laat het wel zien hoor
gaaf he!
Op dinsdagmiddag lagen ze lekker in het zwembad

Woensdag was een drukke dag. Te druk eigenlijk… Als eerste kwam ons buurmeisje spelen, daarna de buurvrouw koffiedrinken, toen maakte Liza en ik een enorme kerk uit Duplo, ‘s middags gingen we naar de Ikea. Na de Ikea moest Eva gauw naar de handbal voor een eerste training en reed ik na de handbal naar een vergadering waar ik te laat aankwam en verder niet meer uit mijn Duitse woorden kwam van vermoeidheid. Leuk joh!

Een ijsje hoort erbij!

Handbaltraining

Donderdag was gelukkig een stuk relaxter. ‘s Ochtends ging ik lekker tennissen en mocht Liza bij een vriendinnetje spelen. Na de tennis ging ik daar nog koffie drinken, heel gezellig. Donderdagmiddag deden we het even rustig aan, wat waren we moe. Eva mocht bij een vriendinnetje spelen en ging daarna zwemmen. Wij kwamen ook zwemmen en bleven zelfs nog eten ‘s avonds.Gezellig!

Op vrijdag hadden Liza en ik weer een dagje samen. Eva was na school zo moe, maar moest nog naar een feestje. Ik zette haar huilend af, gelukkig kwam ze gezellig weer thuis en bleef op (anders zou ze ontploffen!) tot 22 uur… Wat een ellende. Liza en ik hadden een gezellige dag en doken het zwembad in en aten pannenkoeken!

Opperdepop
Het water in!

En zoals je ziet is het weekoverzicht een beetje anders dan je gewend bent. Dat komt omdat ik een nieuwe iPhone heb en op een of andere manier slaat hij de foto’s verkeerd op. Het werkt nog niet om de foto’s op een fatsoenlijke manier te delen. Daarbij heb ik, omdat ik een nieuwe telefoon heb, ook heel veel gefilmd deze week. Daarom ook een kleine samenvatting van de grappigste en leukste momenten van deze week op film en je ziet meteen hoe onze week zwart eindigde!

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

All posts

No Comments

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit ben ik

Dit ben ik

Marlieke

Leuk dat je op Lovethat.nl komt neuzen! Ik ben Marlieke en woon met mijn man en twee meiden in Zwitserland. Op Lovethat lees je meer over mijn leven en over dat wat mij interesseert, inspireert en motiveert!

Liefs Marlieke

Mis nooit meer een artikel!

Voeg je bij 4.057 andere abonnees

Volg ons op Facebook

Follow

Laatste berichten

×