Soep maken is een vak apart. Dacht ik. Deze geroosterde tomatensoep is zo simpel te maken maar tegelijkertijd zó smaakvol. En daarnaast de allerbeste basis voor pasta of lasagne. Het mooiste is nog wel dat je de soep in de oven maakt. Er komt geen pan aan te pas.

Wat zit erin?

Ik gebruikte voor mijn soepje: 500 gram Roma-tomaten, een paar San Marzano tomaatjes, twee sjalotten en twee tenen knoflook. Maar andere tomaten zijn ook prima. Meer of minder ui en knoflook kan ook. Je kunt paprika, of een laurierblaadje toevoegen of kruiden, wat jij wil. Ik hield het dit keer simpel.

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). De grote tomaten snijd je in stukken, de kleintjes hoef je alleen kruiselings in te snijden. De sjalotjes en knoflook hak je grof. Vul een ovenschaal met alle groente en hussel alles om met een flinke scheut olijfolie. Zet de ovenschaal in de oven. Na een half uur doe je de superlekker ruikende inhoud van de ovenschaal in de blender. Voeg óf bouillon toe óf bijvoorbeeld een blik gepelde of gezeefde tomaten. Zet de blender aan en na een paar minuten heb je een fantastische tomatensoep! Wil je een gladde soep dan zou je ‘m nog even kunnen zeven.

soepblender

Gelijk opeten, een dag later opwarmen, invriezen. Het kan allemaal.

Ik versierde mijn soep met flink wat verse kruiden, zout en peper en een dot crème fraiche, mijn vader bracht zijn soep verder op smaak met worcestersaus. Wat er overbleef gebruikte ik een dag later als saus voor de pasta. Heerlijk.

Op 24kitchen vond ik een prachtige variatie op deze soep met gepofte aubergine en een bonbon van geitenkaas.

Show CommentsClose Comments

1 Comment

  • Nera
    Posted 25 oktober 2015 at 07:45 0Likes

    Lekker, lijkt me dat San. Ik ga het snel proberen.

Laat hier je reactie achter