Zo vierden wij carnaval in Zwitserland

27 februari 2017

Zo vierden wij carnaval in Zwitserland

27 februari 2017

Afgelopen dagen zijn wij een beetje ondergedompeld in het hele carnavalsgebeuren in Zwitserland. In principe gaat het niet veel anders dan in Nederland. Al eerder schreef ik over de verschillen tussen carnaval en fastnacht, maar vandaag merkte ik ineens ook dat de echte carnavalmeedeiners er hier niet zijn en natuurlijk het gemis van die grote praalwagens.

Kindermaskenball Eichberg

Op donderdag ging ik met de kinderen mee naar de kinderumzug en het aansluitende kindermaskenball. Deze werd samen met de school van de kinderen georganiseerd en de kinderen deden dan ook een dansje. Zo leuk! Op de foto’s zie je Eva met haar lieve juf, zo schattig ­čÖé

Er werden oordoppen uitgedeeld. Thank god, wat een herrie!

De meiden vinden de guggenmusig wel echt tof!
Eva en haar juf
En toen de kleuters moesten optreden, stonden alle mama’s zo! hahaha

Umzug Oberriet

Op zaterdag deden we de optocht in Oberriet, een plaatsje naast ons dorp. Dit is echt een dorpse optocht, lekker feestelijk, er wordt drank uitgedeeld en de zakken van de kinderen waren afgeladen met snoep, de muziek staat hard en het is erg gezellig.

Eva had niks door
Een koptelefoon accepteerde liza iets beter
Mijn buurmeisje ging door de kerstbomen trekker!
Zoveel snoep

Dat was wel wat hoor!

Umzug Altst├Ątten

Op zondag gingen we dan naar de grootste optocht in Altst├Ątten, een stadje hier in de buurt. Hier zijn we eigenlijk ieder jaar tot nu toe geweest. Qua sfeer is het een stuk stadser, maar ook hier voldoende kraampjes waarde drank en eten kunt kopen. Alcohol, altijd maar alcohol! hahah

Zoveel enge koppen, maar Liza zwaaide en lachte en gaf ze een handje… heerlijk!

Vandaag moest ze trouwens roze geschminkt worden ­čÖé

Daar is de gele schoolbus! Dat betekende leuke muziek en snoep!!!

Ik ben natuurlijk nu wel heel erg benieuwd, hoe vierde jij carnaval?

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 ge├źmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

All posts

2 Comments

 • ellen 27 februari 2017 at 07:42

  Ik heb geen carnaval gevierd – het zegt me echt helemaal niks. Maar de Basler Fasnacht (die veel later is) kijk ik dan weer wel op TV. Dat zou volgens mij ├ęcht iets voor jou zijn! En natuurlijk Fasnacht Luzern – vandaag vanaf 14.00 op TV (SRF1)

  De optocht van St.Gallen komt altijd op TVO op zondagavond!

 • […] hebben ons de afgelopen week nog even lekker in het Zwitserse carnaval gedompeld, voor zover dat mogelijk is met kinderen. Daarbij had Eva deze week een feestweek, de […]

 • Laat hier je reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Dit ben ik

  Dit ben ik

  Marlieke

  Leuk dat je op Lovethat.nl komt neuzen! Ik ben Marlieke en woon met mijn man en twee meiden in Zwitserland. Op Lovethat lees je meer over mijn leven en over dat wat mij interesseert, inspireert en motiveert!

  Liefs Marlieke

  Mis nooit meer een artikel!

  Voeg je bij 4.042 andere abonnees

  Volg ons op Facebook

  Follow

  Laatste berichten

  ×