TipToi, hoe werkt het?

13 december 2016

TipToi, hoe werkt het?

13 december 2016

Eerlijk gezegd kende ik de TipToi niet totdat we in Zwitserland kwamen wonen. Hier hebben al Eva’s vriendjes en vriendinnetjes een tiptoi. Al vond ik het wel leuk speelgoed, het duurde toch nog ruim 2 jaar voordat er bij ons een TipToi in huis kwam. Waarom? Ergens snapte ik gewoon niet goed wat het is en wat er nou zo leuk aan is. Daarom vertel ik vandaag wat de TipToi nou precies is en wat hij doet!

Wat is een Tiptoi?

Makkelijk gezegd: de TipToi is een pen die kan praten. Vanuit een plaatjesboek, vanuit een spel of et een dier, leert hij je dingen, neemt hij je mee op avontuur, laat hij je nadenken over wat voor geluiden je hoort, zingt hij leuke liedjes  We kennen allemaal de plaatjesboeken zonder tekst waar je samen met je kindje kunt zoeken naar wat de kindjes doen of vertelt waar de brandweer naar toe gaat. De tiptoi geeft een extra dimensie aan zo’n boek. Door met de TipToi pen over de plaatjes te gaan, komen deze plaatjes tot leven. De pen vertelt je wat je ziet, welk geluid het maakt en naar gelang welke optie je in het boek hebt aangevinkt, hoor je muziek of kan je een zoekspelletje doen.

Hoe werkt de TipToi?

Voor Sinterklaas kocht ik voor de meiden een TipToi. Eva kreeg een losse TipToi stift met het boek ‘Op Reis Door Europa‘ Voor Liza kochten we de starterset met de Dieren, volgens mij is deze in Nederland nog niet beschikbaar. Het voordeel bij een Starterset is dat je direct aan de slag kunt met de TipToi, omdat de boeken uit de starterset gelijk op de pen staan. Bij een nieuw boek, moet je de boek (het audiobestand) downloaden via de TipToi Manager. Dat gaat eenvoudig via de computer waarop je de TipToi stift aansluit. Daarna druk op je op het eerste symbool links op de eerste linkerpagina en de TipToi weet welk boek hij moet behandelen. Door op de symbolen op de rechterpagina te ‘drukken’ kan je verschillende dingen met de TipToi doen en komt het boek of het dier tot leven!

 

Wat is een tiptoiEn spelen maar!

Ik kan bijna zeggen dat de TipToi de iPad vervangt. Er wordt niet meer gezeurd om een iPad als ze zich vervelen, ze pakken gewoon de TipToi. Dat had ik veel eerder moeten doen! Al komt het misschien ook wel omdat ik de TipToi als een goed alternatief zie hoor 😉

Daarbij vind ik het ook wel heel tof dat er veel boeken zijn. Wat dat betreft zijn ze in Duitsland / Zwitserland al een stuk verder (ook met leesboeken voor beginnende lezers). Bij navraag werd mij verzekerd dat het in Nederland ook zeker een loop gaat nemen de komende jaren! Het begin is er, de nieuwste edities zijn  ‘het klokje rond‘, ‘de paardrijset‘ en de ‘eerste letters‘. Binnenkort daarover vast meer, want deze mogen we gaan reviewen!

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

All posts

3 Comments

 • Karin 13 december 2016 at 06:16

  Ik zag het in de winkel en het lijkt me echt heel leuk. Vanaf welke leeftijd is het?

  • Marlieke 13 december 2016 at 06:33

   Hoi Karin, op de verpakking staat vanaf 4. Liza is 2,5 en heeft er ook een gekregen, met haar moet je het alleen wel samen doen. Al denk ik dat ze het straks ook helemaal doorheeft.

 • Liselotte 13 december 2016 at 13:23

  Echt leuk speelgoed he, ze zijn hier ook helemaal fan!

 • Laat hier je reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Dit ben ik

  Dit ben ik

  Marlieke

  Leuk dat je op Lovethat.nl komt neuzen! Ik ben Marlieke en woon met mijn man en twee meiden in Zwitserland. Op Lovethat lees je meer over mijn leven en over dat wat mij interesseert, inspireert en motiveert!

  Liefs Marlieke

  Mis nooit meer een artikel!

  Voeg je bij 4.039 andere abonnees

  Volg ons op Facebook

  Follow

  Laatste berichten

  ×