Wat ik heb geleerd van 6 maanden Zwitserland

23 maart 2015

Wat ik heb geleerd van 6 maanden Zwitserland

23 maart 2015
zondagsrust in Zwitserland

Afgelopen week woonden we alweer 6 maanden in Zwitserland. De tijd is voorbij gevlogen! Wat hebben we veel gedaan en wat heb ik veel geleerd in deze 6 maanden.

Echte vriendschappen verdwijnen niet, ze staan alleen op een lager pitje

Je kunt nou eenmaal niet in hetzelfde ritme doorgaan, maar volgens mij doen mijn vriendinnen en ik het best goed zo. Ik mis ze wel, ik mis het gemak om te praten en ik mis het deel uitmaken van het leven. Overigens geldt dit ook voor familie (ja mam!)

Wij kunnen overal aarden

Na een half jaar heb ik hier ook vriendinnen en begin ik een redelijk sociaal leven op te bouwen. We hebben het naar ons zin en vinden onze weg gemakkelijk hier.

Onze kinderen zijn inderdaad zo flexibel als we dachten

Van Eva wist ik ergens wel dat ze makkelijk vrienden maakt, maar het is fijn om te beseffen dat het ook zo is. Van Liza kan ik het natuurlijk niet zeggen, maar ik gok dat ze dat later ook wel is ๐Ÿ™‚

Kindjes kunnen inderdaad snel de taal machtig worden

Vanaf een paar weken geleden zien we dat Eva heel snel switcht. Nee ze switcht niet, ze schakelt gewoon zo natuurlijk tussen het Duits en Nederlands. Ze heeft lak aan de hele wereld en zegt gewoon de Nederlandse woorden op zijn Duits. Wij lachen ons rot en zijn supertrots natuurlijk.

Zwitserland is een supermooi land

Ik kende Zwitserland niet voordat we hier gingen wonen. Maar binnen vijf minuten zijn wij op plekken waar je adem van stokt. Wil je ooit eens een mooie plek dichtbij Nederland bezoeken, kies dan voor Zwitserland. Echt! Adembenenemd!

We kunnen ook zuinig aan doen

Oke… Verhuizen naar Zwitserland was financieel niet de meest voordelige keuze. Nog iedere maand komen er grote rekeningen voor dit of dat binnen en we hebben uiteraard ook nog ons huis in Nederland. Maar goedkoop shoppen is een leuke uitdaging geworden en dat gaat ons echt nog wel goed af ook! Had ik dat maar veel eerder gedaan ๐Ÿ™‚

Ik zal vast nog wel meer geleerd hebben! Spijt van onze beslissing hebben we in ieder geval nog geen moment gehad. Op naar het volgende half jaar!

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geรซmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

All posts

6 Comments

 • Femke 23 maart 2015 at 21:38

  …zucht. Ja mooi!

 • Rosanne 23 maart 2015 at 22:26

  Wauw, wat gaaf dat je dit doet! Heb je blog pas net ontdekt, dus ga zo eens neuzen in je avonturen. Leuk! ๐Ÿ™‚

 • Marlieke 23 maart 2015 at 22:30

  Leuk Rosanne! Veel plezier dan ๐Ÿ™‚

 • Mama Marijke 23 maart 2015 at 23:10

  En vergeet niet dat je Duits ineens met sprongen vooruit is gegaan! Wat ik overigens heel knap vind

  • Marlieke 23 maart 2015 at 23:24

   Ook dat ja… ๐Ÿ™‚ maar op niveau is dat Duits nog lang niet!

  Laat hier je reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Dit ben ik

  Dit ben ik

  Marlieke

  Leuk dat je op Lovethat.nl komt neuzen! Ik ben Marlieke en woon met mijn man en twee meiden in Zwitserland. Op Lovethat lees je meer over mijn leven en over dat wat mij interesseert, inspireert en motiveert!

  Liefs Marlieke

  Mis nooit meer een artikel!

  Voeg je bij 4.042 andere abonnees

  Volg ons op Facebook

  Follow

  Laatste berichten

  ×