Wat deel jij online van je kinderen en wat niet?

Met liefde wil ik jullie de leuke foto’s van de billen van mijn kleintje laten zien. Ze heeft namelijk de meest leuke billen. Lekker stevig inclusief pittige spekkies op de dijen. Heerlijk om naar te kijken en natuurlijk fantastisch om te delen.

Maar ik doe het niet.

Tijden veranderen

In mijn fotoalbum zitten voldoende foto’s van mijn eigen blote billen. Op het strand, in het zwembad en niet toen ik baby of peuter was. Ik zat zelfs op zesjarige leeftijd in mijn blote kont nog op het strand van Zeeland. Dat was gewoon normaal toen. Nu niet meer. Nu vind ik ook dat Eva een broekje aan moet hebben, zelfs in onze eigen tuin vind ik dat fijner of misschien ook wel frisser. Maar Liza. Liza niet. Liza mag nog ongestoord en ongegeneerd in haar blote billen rondwandelen. Maar buiten op straat? Op het strand?

In Nederland zou ik direct NEE hebben gezegd. De cultuur is anders, mensen zijn er veel meer mee bezig. Naakt is naakt en zelfs een baby is niet meer veilig voor vieze mannen.  Zo ook online. Ik deel veel, maar ik denk bij iedere foto of uitspraak na wat ik zeg. Internet is blijvend hoe je het went of keert.

Internet is ook gevaarlijk. Natuurlijk kan ik denken bij een leuk filmpje van de meiden in bad; ‘Schijt aan wat een ander ermee doet’. Maar eigenlijk heb ik er geen schijt aan. Ik zorg er gewoon voor dat men er niet zoveel mee kan, als ze er al iets mee zouden willen. Toch vind ik het stom dat je er zo over na moet denken. Verder deel ik wel alles, maar ben er dus wel bewust mee bezig. 

Loopt Liza hier in Zwitserland dan wel bloot rond? Daar kan ik kort over zijn. Ja. Zolang ik de poep al heb gehad, dan kunnen die billen wat mij betreft bloot zijn. Niet dat ze dan altijd naakt rondloopt, dat gaat me ook weer een stap te ver. Het is maar net hoe het loopt… Maar die foto van haar, had ik graag – zoals hij was – met jullie gedeeld.

IMG_1161

Hoe denk jij hierover? Ben jij bezig met wat je deelt en wat je je kind aantrekt op het strand of in het zwembad?

Filed under Actualiteit, Kinderen, Kleding en schoenen
%d bloggers liken dit: