Wat als Nederland wel mee zou doen aan het EK 2016?

Wat als Nederland wel zou meedoen aan EK 2016 .jpg

Het EK 2016 staat voor de deur. Wat als Nederland wel had meegedaan? Dan was zo langzamerhand de gekte losgebarsten. De AH had vast en zeker ‘Juichies’ als weggevertje en bij de Plus kon je bijvoorbeeld placemats sparen van je favoriete voetbalspelers. In iedere winkel stond bij de kassa een doos met voetbalplaatjes die je in je Panini EURO 2016 boek kon plakken. De Action zou oranje zien, auto’s kregen een oranje trekhaakcover. Bij de Lidl ontstond iedere week een run op de officiele oranje kleding van het EK en we aten geen normale tompoucen meer, nee we aten oranje tompoucen en natuurlijk oranje gekleurde Bossche bollen.

De Hema pakte uit met een of andere pakkende worst reclame en de nieuwsbladen stonden vol met voetballers, voetbalvrouwen, analisten, mensen die er verstand van hebben en diegene die er verstand van denken te hebben. Meelullers en fanatiekelingen. Oranje bitterballen en een frikandelletje speciaal met oranje sprinkels. Straten werden zo langzaamaan versierd met vlaggetjes, tenten voor buurtverenigingen werden geplaatst. De drankhandels hadden het drukker dan ooit en Heineken zorgde er wederom voor dat iedereen tijdens de wedstrijden kon zitten. De vreselijke juichshirts werden weer eens gewassen en die te kleine bavariajurkjes nog eens om de heupen getrokken. De eerste relletjes kwamen langzaam naar boven en sommige scholen verboden alvast ‘oranje en enig andere landskleur kleding om problemen voor te zijn.’ Apps werden er gelanceerd en je kon alvast meedoen met verschillende poules. Katers werden alvast vooruit gepland op de werkvloer en bloemenwinkels verkochten oranje tulpen, oranje rozen en boeketjes in de kleuren van ons kikkerlandje.

Nederland kwam zo twee weken voordat het feest zou losbarsten in de stemming.

Op naar het kampioenschap. Dit keer wel!

Wat-als

Serieus… die oranje straat? 🙂

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

2 Comments

Laat hier je reactie achter