Vijf opvallende feitjes uit Zwitserland

2 maart 2015

Vijf opvallende feitjes uit Zwitserland

2 maart 2015

Ahjaa.. Zwitserland is een land apart in heel veel opzichten. Vandaag zet ik de vijf meest opvallende random feitjes op een rij. Let op; dit zijn dingen die mij zijn opgevallen bij buren, kennissen en gewoon zo op straat.

De Zwitsers zijn hypernerveus

Ik verbaas me er nog steeds over hoe de Zwitsers zich om het huis gedragen. Één keer sneeuw en ze staan allemaal als een malle de sneeuw van hun stoepje te vegen. En niet alleen het stoepje, ook het stoepje in de tuin en zelfs het balkon (wie gaat er het balkon op als het zo koud is?) wordt niet vergeten. Zijn er buren niet thuis, dan wordt ook even hun plaatsje geveegd en gestrooid.

Dit is met sneeuw, in de korte tijd dat we er in waren toen het nog redelijk warm was, bleek dat de Zwitsers ook zo zijn met grasmaaien (het liefste 2 keer per week), de bloemen en planten bijhouden (ik zag de buurman serieus zijn boom bijknippen met een schaartje).

In huis is het eigenlijk net zo: niemand heeft hier schoenen aan in huis en als er een kruimeltje valt, dan wordt dat gelijk opgeruimd. Heeft je kind een snotneus, dan krijg je gelijk een pak zakdoekjes in je zak gestopt.

De Zwitsers zijn hartelijk

Ik kan namelijk niets anders zeggen dat wij hier enorm hartelijk zijn ontvangen. Ze helpen ons waar het kan. Nemen ons mee, geven ons tips, appen wanneer er iets wat we wellicht leuk vinden. Geven te kleine kleren door voor Eva. Als ze wat gebakken, gemaakt of gepureerd hebben krijgen we een bakje. Ik weet niet of het normaal is, maar bij de mensen die ik hier in Zwitserland heb ontmoet is het echt zo.

De Zwitsers zijn slank en verzorgd

Ze hebben natuurlijk ook zoveel bergen om op te lopen, daar word je wel slank van! Het is een enorm verschil of we in Zwitserland zijn of dat we de grens oversteken. Daar wordt je geconfronteerd met de echt dikke mensen. Zo gek dat juist dat dan opvalt! En verzorgd, nou als ze hun tuintje en plaatsje zo mooi gedecoreerd hebben, dan snap je dat ze zichzelf ook mooi aankleden en optutten

De Zwitsers kunnen wel omgaan met sneeuw

Sneeuw is hier geen enkel probleem. Nouja, ik weet niet hoe het is als er echt enorm veel sneeuw ligt, maar met die hoeveelheden die er tot nu toe zijn gevallen, zijn er hier geen problemen. We wonen aan een doodlopende weg, deze is gewoon geveegd en gestrooid. Het voetpad waar onze weg in eindigt is ook helemaal sneeuwvrij. Zo ook in de polder, alles is vrij van sneeuw en netjes gestrooid.

Het land met de meest grappige namen!

Wilderwill, Rapperswill, Dicken, Lachen, Kloten, Egg, Hard, Laufen en ga zo maar door.

De schapen met op de achtergrond een lekker koud en winters zonnetje

Weet jij nog meer opvallende feitjes uit Zwitserland?
Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

All posts

5 Comments

 • lindawillemsen 2 maart 2015 at 10:06

  Haha om #1 moest ik wel lachen!

 • junetwonl 2 maart 2015 at 22:31

  wat een erge namen en wat een leuke dingen heb je op een rijtje gezet!

 • Maike 3 maart 2015 at 07:13

  Wat een leuke weetjes! Zo leuk om over je leven in Zwitserland te lezen!

 • gaby beekhuizen 3 april 2015 at 10:24

  De mensen zijn echt niet allemaal slank netjes en élégant, veel te dikke dames met piercings tatoos en kort meer kleurig haar. Gekleed bij Vögele en Art schoenen!!! De heren laat ik maar met rust

  • Marlieke 3 april 2015 at 14:22

   Hahaha! Nee dat snap ik Gaby, maar het is in onze buurt een enorm contrast met waar we vandaan komen (Rotterdam)

  Laat hier je reactie achter

  Dit ben ik

  Dit ben ik

  Marlieke

  Leuk dat je op Lovethat.nl komt neuzen! Ik ben Marlieke en woon met mijn man en twee meiden in Zwitserland. Op Lovethat lees je meer over mijn leven en over dat wat mij interesseert, inspireert en motiveert!

  Liefs Marlieke

  Mis nooit meer een artikel!

  Voeg je bij 2.727 andere abonnees

  Volg ons op Facebook

  Follow

  Laatste berichten

  ×