Video van Sint, ook handig als je in het buitenland woont!

Ahhh… deze week gaat het hele circus weer beginnen. We tellen af naar Sinterklaas, wanneer mogen we onze schoen zetten? Wanneer komt hij aan? Hoe zullen onze kinderen reageren op de verschillende soorten Pieten die ze zien? Een spannende tijd breekt aan, voor hen maar ook voor ons.

Naast dat het een spannende tijd is, is het ook wel een hele leuke tijd. De tijd van verwachting. De tijd van liedjes zingen knutselen en kleuren voor in de schoen. De Frozen memory gaat aan de kant, de sinterklaas memory komt ervoor in de plaats. De prinsessenjurkjes mogen in de kast blijven, de komende maand spelen onze kinderen Sint en Piet.

Uit de oude doos!

Uit de oude doos!

Hoe vieren wij Sinterklaas in Zwitserland?

De afgelopen twee jaar gingen we steeds voor het Sinterklaasweekend terug naar Nederland. Ik vind Sinterklaas een magische tijd. Ook vind ik Sinterklaas belangrijk voor de traditie. Voor Eva was Sinterklaas vieren in Nederland ook echt wel nodig om er een binding mee te krijgen en te houden. Dit jaar vieren we Sinterklaas wel gewoon bij ons thuis, omdat ik met kerst graag langer naar Nederland wil. Dit jaar kan het ook wel. Liza krijgt voldoende van Sinterklaas mee door haar zus die natuurlijk vol is. Daarbij kijken we ook het Sinterklaasjournaal, hebben we genoeg Sinterklaas dvd’s, draaien we sinterklaasliedjes (bij voorkeur van de Gebroeders Ko) en hangen er drie pieten in ons huis. Pepernoten heb ik ingeslagen en ook de cadeautjes zijn al gekocht. Omdat we nu niet naar Nederland gaan, gaan we naar het Sinterklaasfeest van de Nederlandse vereniging hier in de buurt. Wij komen wat dat betreft dit jaar niks tekort!

Eva’s vriendjes en vriendinnetjes weten dat onze Sinterklaas in tegenstelling tot hun Sami Chlaus cadeautjes brengt. Eva weet ook dat het Christkind niet bij ons met kerst cadeautjes komt brengen, omdat we tenslotte Sinterklaas al gevierd hebben.

Natuurlijk vind ik het heel jammer dat we het niet met onze familie kunnen vieren. Echt, dat is natuurlijk iets dat erbij hoort. Al vind ik het ook wel erg fijn om dit keer weer wat langer te gaan dan een weekend en is Kerst stiekem ook wel een klein beetje saai als je maar met zijn viertjes bent.

Video van Sint

Als kers op de taart heb ik voor de kinderen de Video van Sint besteld. In deze bijna 10 minuten durende film leest Sinterklaas hun namen voor, vertelt hij wat ze leuk vinden en al goed kunnen. Vertellen de pieten iets over de dames en als afsluiter vertelt Sinterklaas waar de kinderen de cadeautjes kunnen vinden!! Dan kan het feest écht beginnen.
Video van Sint

Onze video hebben we inmiddels kunnen downloaden, dit maakt Video van Sint ook voor mensen die niet meer in Nederland wonen heel erg makkelijk. Aan het begin van je bestelproces kies je of je hem wilt downloaden op per dvd wilt laten opsturen. Je kunt tot en met 8 namen invullen (incl. volwassenen!)

Voor wie ook een extra verrassing voor zijn kinderen wilt, ik heb 1 kortingscode voor de Video van Sint over. Reageer hier of op Facebook, de winnaar krijgt eind van deze week bericht van me!

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

7 Comments

Laat hier je reactie achter