Vet tof! Om de week met school een ochtend in het bos

23 november 2018

Vet tof! Om de week met school een ochtend in het bos

23 november 2018

Wonen in Zwitserland is niet voor watjes. Al hebben de kinderen vaak al in september een muts op en als het richting 5 graden gaat, dan een maillot onder hun broek. De Zwitsers zijn wel echte doorzetters. Zo gaat Liza om de week een ochtend naar het bos (de andere week hebben ze die ochtend gym). Weer of geen weer, want op kou en regen kan je je kleden. Hoe gaaf is dat.

Op naar het waldhuisje

Boven op de berg in ons dorp is vorig jaar door ouders en school een mooie hut neergezet en zijn de kinderen van alle gemakken voorzien om een ochtend daar door te brengen. Omdat de jongste kleuters veelal om 10 voor negen beginnen, brengen wij ouders ze richting het bos. De andere kleuters lopen hand in hand met de twee juffen de berg op. Gezamenlijk lopen ze door naar de hut, die verstopt in het bos staat. Ik had echt geen idee waar die hut was. Liza wilde het me dan ook maar wat graag laten zien. Donderdag vroeg ik haar wat ze het liefste die middag wilde doen (Eva had een lange middag school), was haar antwoord dat ze mij haar Wald wilde laten zien. Dus togen we met de hond gistermiddag naar haar bos. Het was nog een flinke klim om dat hutje bereiken maar haar gezichtje was intens gelukkig.

Ze vertelde me honderduit over wat ze allemaal doen daar. Zo vertelde ze me dat een slakkenbedje had gemaakt, waar de slakken hun dekbedje omhoog konden trekken en lekker konden slapen. Inmiddels is het thema slakken voorbij en hebben ze thema Kabouters. Liza maakte samen met een klasgenootje een ‘Zwerge Hüsli’ en vertelde me ook nog eens dat klasgenootjes hadden verteld dat kabouters niet echt bestaan. Gelukkig bestaan er dan wel neppe kabouters 🙂 

Worstjes grillen

Tijdens hun Waldochtend maken de juffen een vuurtje, waar ze zelf eventueel hun worstje op kunnen grillen. Ze mogen modderglijbanen maken en weet ik veel wat. Tot nu toe is ze nog redelijk schoon thuisgekomen, maar ik kan me van Eva nog wel middagen herinneren dat ze eerst in bad moest! 

We hadden een heerlijke middag in háár Wald. En Jones ook. Hij dronk uit, wat ik dacht,  de pisemmer, at een appel uit de tas en lag daarna een paar uur plat van al die nieuwe ontdekkingen. Goed geregeld!

marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

All posts

1 Comment

 • […] krentenbollen ’s Middags toen Eva naar school was, gingen Liza en ik naar het bos Dat artikel lees je hier Oh wat was het een saai weer vrijdagochtend Ook Liza heeft eindelijk een lekkere warme winterjas! […]

 • Laat hier je reactie achter

  Dit ben ik

  Dit ben ik

  Marlieke

  Leuk dat je op Lovethat.nl komt neuzen! Ik ben Marlieke en woon met mijn man en twee meiden in Zwitserland. Op Lovethat lees je meer over mijn leven en over dat wat mij interesseert, inspireert en motiveert!

  Liefs Marlieke

  Mis nooit meer een artikel!

  Voeg je bij 2.723 andere abonnees

  Volg ons op Facebook

  Follow

  Laatste berichten

  ×