Van online contact naar off-line vriendschap

7 april 2017

Van online contact naar off-line vriendschap

7 april 2017

Nog steeds vind ik het bijzonder als ik aan afgelopen weekend denk, hoe kan je je zo op je gemak voelen bij mensen die je alleen van Facebook kent? Nu begrijp ik pas dat mensen via Relatieplanet bij elkaar kunnen komen en bij elkaar kunnen blijven. Tot nu toe was dat echt een ver-van-mijn-bed-show, want hoe weet je nou hoe iemand is off-line. Wat bleek? Er zat werkelijk waar geen verschil tussen hoe mensen online zich gedragen en off-line zijn.

We zagen elkaar en gingen door waar we online gebleven waren. Natuurlijk wisten we niet precies hoeveel kinderen  een ander had en waar ze precies woonden, maar we delen al wel ruim een jaar en misschien wel 2, lief en leed met elkaar. Misschien was het daardoor wel dat we onszelf waren. Omdat we online ook onszelf zijn. Vaak deel je op Facebook en andere social media alleen positieve geluiden. In onze geheime groep delen we ook onze andere gevoelens. Je angsten, je zorgen. En omdat we allemaal geëmigreerd zijn, vinden we een stuk herkenbaarheid. Onze doortastende en nuchtere Hollandse roots is iets dat ons bindt, overal in de wereld.

Dus zagen we elkaar afgelopen weekend in Berlijn. We kletsten, ze huilden (ik  ben niet zo’n jankerd), we knuffelden, we dronken, we lachten en we genoten keihard. Online contacten veranderden in offline vriendschappen. Echt… Het was veel te kort. Wanneer gaan we weer meiden?

En om je nou een idee te geven hoe het nou was… Zo

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

All posts

3 Comments

 • Anke 7 april 2017 at 14:31

  Altijd leuk je verhalen te lezen 😘

 • […] je nog dat ik in april in met onbekende online vriendinnen in Berlijn was? Dat gaan we weer doen. Met veel dezelfde dames en met ook heel veel nieuwe sportievelingen. We […]

 • […] ik alle foto’s verzameld heb, onze appgroep staat vol met snapshots van ons allemaal. Mijn eigen foto’s bewerkt zijn en mijn verhalen […]

 • Laat hier je reactie achter

  Dit ben ik

  Dit ben ik

  Marlieke

  Leuk dat je op Lovethat.nl komt neuzen! Ik ben Marlieke en woon met mijn man en twee meiden in Zwitserland. Op Lovethat lees je meer over mijn leven en over dat wat mij interesseert, inspireert en motiveert!

  Liefs Marlieke

  Mis nooit meer een artikel!

  Voeg je bij 2.719 andere abonnees

  Volg ons op Facebook

  Follow

  Laatste berichten

  ×