Typisch Zwitsers: een Zewi-decke

11 oktober 2016

Typisch Zwitsers: een Zewi-decke

11 oktober 2016
Typisch Zwitsers Zewi-decke

“Maar hoe doe je dat dan als je kind het bed uitkomt?”
“We gebruiken een Zewi-decke, dus dat kan niet.”

Ik besluit wijs te knikken. Ahaa. Ja dat verklaart dat je kind niet zijn bed uitkomt.
Ik begrijp er uiteraard geen hout van. Dit is zomaar een van de conversaties die ik de afgelopen twee jaar gehad heb. Een Zewi-decke dus. Vandaag kwam ik het toevallig online tegen en ik laat jullie graag kennis met dit typisch Zwitserse product

Wat is een Zewi-decke?

Ee Zewi-decke is een typisch Zwitsers product en is bedoelt voor kinderen tussen de 6 maanden en 2 jaar. Zoals ik al had bedacht, is het een slaapzak die vastgenaaid is aan een soort onderhoeslaken. Kinderen kunnen er daardoor niet uit het bed klimmen en zo zijn er volgens de website Lofre.nl nog wel een aantal voordelen.

 • Omdat kinderen niet kunnen klimmen, draaien en klem kunnen zitten in deze deken; krijgt het kindje geen benauwd gevoel en slaapt het veel rustiger
 • Veiligheid: De veiligheidscontrole wordt zowel op het materiaal als op de manier van het gebruik uitgevoerd. Bij het gebruik van de ZEWI-Fix deken is hwet belangrijk, dat de bevestiging in het bedje aan hand van de gebruiksaanwijzing gebeurd. Ook moet de maat van de ZEWI-Fix deken overeen komen met de maat van de matras.
 • Bij allergie of eczeem kan een kind niet krabben
 • Heeft een gezonde luchtcirculatie door de materiaalkeuze
 • Het kind is altijd toegedekt en voelt zich in de slaap niet gefixeerd.
 • Materiaal: Hoogwaardig, elastisch geweven badstof van 100% katoen.
 • Wasvoorschrift: kan tot 60C gewassen worden

Typisch Zwitsers Zewi-decke Mijn mening?

Ik heb zo’n deken nog niet in het echt gezien, maar tot nu toe gebruiken alle Zwitserse mama’s die ik ken er eentje. Het zal daardoor wel werken. Dat je kindje zich beschermt voelt, dat snap ik wel. Wat gebeurt er alleen als je kind juist die vrijheid wel nodig heeft? Wanneer je kind op zijn of haar buik wilt slapen? Dan kunnen ze niet. De dekens zijn overigens ook vrij duur en het bedje van je kleintje leuk opmaken zit er helaas niet bij. Al heb je wel leuke patroontjes 🙂

Typisch Zwitsers dus!

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

All posts

1 Comment

 • Sjan Ruckstuhl - Maessen 11 oktober 2016 at 15:17

  Klopt. Mijn kids zijn er mee groot geworden. Ik vond ze prima !

 • Laat hier je reactie achter

  Dit ben ik

  Dit ben ik

  Marlieke

  Leuk dat je op Lovethat.nl komt neuzen! Ik ben Marlieke en woon met mijn man en twee meiden in Zwitserland. Op Lovethat lees je meer over mijn leven en over dat wat mij interesseert, inspireert en motiveert!

  Liefs Marlieke

  Mis nooit meer een artikel!

  Voeg je bij 2.719 andere abonnees

  Volg ons op Facebook

  Follow

  Laatste berichten

  ×