Stuur jij nog een kerstkaart?

19 december 2014

Stuur jij nog een kerstkaart?

19 december 2014

Bij kerst hoort het nadenken over het kerstmenu, wat je aantrekt en op zoek gaan naar een kerstkaart die jij aan iedereen wilt sturen. In ieder geval, zo hoort dat bij mij. En dan kom je de een na de andere Facebookstatus tegen met:

“Wij sturen dit jaar geen kerstkaarten, maar wensen jullie uiteraard een fijne kerst en een gelukkig 2015”

Natuurlijk snap ik dat het versturen van kerstkaarten een dure aangelegenheid is. Daarom zijn er ook Decemberzegels uitgevonden en dan krijg je bij een paar velletjes ook nog eens een fantastisch kookboek. Zelfs cheap-cheap en gratis kan de gemiddelde Nederlander niet meer overhalen om toch eens een kaartje te sturen. Ik vind het jammer. Een leuk kaartje is toch onwijs gezellig om te krijgen en een deur of een wand vol kerstkaarten hoort er toch bij?

Maar wat als je dit jaar voor het eerst met kerst alleen bent?

Ik heb het genoeg om me heen gezien dit jaar, veel mensen die hun partner hebben verloren. Zeg je ook tegen hen, die waarschijnlijk niet op Facebook zitten; ja sorry, op Facebook heb ik al mijn vrienden en kennissen fijne dagen gewenst. U heeft geen Facebook, nou dan wens ik het u bij deze. Dat kan toch niet?

Dus stuur jij dit jaar geen kaartjes, prima. Maar zou je dan wel net die mensen, die het hard nodig hebben tijdens de kerstdagen, wel een kaartje willen sturen? Dat kan best toch? Dan kijken zij in ieder geval niet naar een lege wand deze kerst.

Bij wie stuur jij de goedkoopste ansichtkaart?

En omdat je geen kaartjes stuurt omdat dat goedkoper is, heb ik voor jullie de prijzen en van alle aanbieders (die ik ken – er lijken er steeds meer bij te komen) bij elkaar gezocht. Omdat veel aanbieders zich richten op meer dan 10 kaarten in een keer versturen, is dat ook veel goedkoper. Hierin zit dan ook niet veel verschil. Ik heb alleen de prijzen van een ansichtkaart opgezocht. Cheap Cheap!

 • Bij Greetz! kost 1 ansichtkaart je 1,80 en inclusief porto is dat 2,39
 • Bij Kaartje2go betaal je voor een ansichtkaart 0,99 cent exclusief porto, dus in totaal 1,58
 • Bij Hallmark.nl kom ik er slecht uit, maar de goedkoopste kaart is 1,59, inclusief porto maakt dat 2,18
 • Kaartjesland en zo ook groetjes.nl versturen je ansichtkaart voor 1,39 en met de kerstporto is dat 1,98

 

Of je verstuurt een uitgeprinte kerstwens

Vind je dit allemaal nog te prijzig voor die tante of kennis? Print dan onderstaande printable uit en vraag aan de buurvrouw of je een decemberzegel van haar kunt kopen. Zelf langs brengen kan natuurlijk ook nog steeds. Hahaha!
Ik wens jullie een hele fijne voorbereiding op de kerstdagen toe en voor wie geen kaart van mij ontvangt: deze kerstwens geldt ook voor jullie.
christmas free printable

prinatble-christmas-free

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

All posts

8 Comments

 • Vlijtig Liesje 19 december 2014 at 14:33

  Ik kom er meestal niet aan toe moet ik bekennen…

 • jansyluvzu 19 december 2014 at 18:54

  Wij zien ieder jaar kaartjes. ..ook naar mensen waarvan ik weet dat ze er geen terug sturen. Weer hebben zelf leuke foto’s gemaakt van onze dochter en deze als kaart laten afdrukken. .. Ik geloof voor zo’n 50 cent ps via wij.nl

  • Marlieke 20 december 2014 at 16:40

   Goed zo! Jullie blijven lekker trouw aan jezelf. Ik twijfel nog of ik de mensen die geen kaart sturen er een zou sturen. Ik heb mijn kaartjes bij Webprint af laten drukken en het werd voor hetzelfde geld naar Zwitserland verzonden. Dus nu had ik 40 kaartjes voor 13 euro ofzo. Je moet gewoon de goede aanbiedingen afwachten inderdaad!

   • jansyluvzu 20 december 2014 at 17:55

    Precies. . Dan is het echt wel betaalbaar. We krijgen super leuke reacties op onze kerstkaart. Fijn dat iedereen er toch zo blij mee is ☺

 • Marijke 19 december 2014 at 23:40

  Ik stuur naar een beperkte groep mensen nog kaarten. Maar niet meer zoveel. Familie, en best friends voor zover zij nig kaarten sturen. En iedereen met wie ik een soort kerstkaartrelatie heb. Dwz we sturen alleen kerstkaarten en verder zien we elkaar niet echt meer. Dit jaar ongeveer 20 kaarten verstuurd

  • Marlieke 20 december 2014 at 16:38

   Een kerstkaartrelatie, die heb ik inderdaad ook met enkele mensen. Zo grappig! Ik zit nu op 30 naar Nederland en 10 hier in Zwitserland

 • Thea van Galen/ Bampraat 21 december 2014 at 14:20

  Ik stuur elk jaar zelf gemaakte kerstkaarten. Maar gestopt met kaarten maken, en kwam er een aantal te kort, dus ook gekochte kaarten.
  Wat ik wel jammer vind is dat je bij wijze van 40 kaarten verstuurd, 40 mensen zeggen het zo leuk te vinden, maar maar 15 sturen er een terug…
  Je merkt echt wel dat het terug loopt. En dat vind ik echt jammer!

 • Laat hier je reactie achter

  Dit ben ik

  Dit ben ik

  Marlieke

  Leuk dat je op Lovethat.nl komt neuzen! Ik ben Marlieke en woon met mijn man en twee meiden in Zwitserland. Op Lovethat lees je meer over mijn leven en over dat wat mij interesseert, inspireert en motiveert!

  Liefs Marlieke

  Mis nooit meer een artikel!

  Voeg je bij 2.730 andere abonnees

  Volg ons op Facebook

  Follow

  Laatste berichten

  ×